Naminiški koldūnai su šonine ir svogūnais
Po ilgos darbo dienos grįžus namo ir norint greitai pasigaminti gardžią vakarienę, iš šaldiklio traukiame koldūnus ir pavertėme juos naminiais su smulkinta šonine ir svogūnais. Tai puikus sprendimas, kai norisi greitos ir gardžios vakarienės.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui užvirti)
- Keptuvė (Šoninei ir svogūnams kepti)
- Pjaustymo lentelė (Svogūnams smulkinti)
- Peilis (Smulkinimui)
- Maišymo šaukštas (Šoninei ir svogūnams maišyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Koldūnai - Šaldyti, parduotuviniai
- 150 g Šoninė - Smulkinta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 2 šaukštai Grietinė
- pagal skonį Prieskoniai - Mėgiamas
- pagal poreikį Šaldyti krapai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Užvirkite puodą vandens ir į jį įmeskite šaldytus koldūnus. Virkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Keptuvėje pakepkite smulkintą šoninę iki ji taps traški.
- Į keptuvę su šonine pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos.
- Paruoštus koldūnus išimkite iš vandens ir nusausinkite.
- Sumaišykite koldūnus su šonine ir svogūnais, pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
- Patiekite su šaukštu grietinės ir apibarstykite šaldytais krapais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais ir pridėti mėgiamų daržovių. Taip pat tinka įvairios rūšies mėsa vietoje šoninės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 6mg