Namų gamybos ėrienos kepenų paštetas

Namų gamybos ėrienos kepenų paštetas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Jei jau yra naminių brioche bandelių, tai būtinai reikia ir naminio kepenų pašteto. Šis ėrienos kepenų paštetas puikiai tiks bet kokioms progoms ir bus puikus derinys su brioche bandelėmis ir naminiais erškėtrožių drebučiais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo formelės (Nedidelės, tinka paštetui)
  • Virtuvinis smulkintuvas (Kepenims ir kitiems ingredientams sutrinti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 175°C)

Ingredientai
  

  • 650 g Kepenys - Ėrienos, supjaustytos gabalėliais
  • 200 g Sviestas - Kambario temperatūros
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 300 ml Grietinėlė - Riebi
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • žiupsnis Džiovintų grybų milteliai
  • žiupsnis Džiovintų rukolos milteliai
  • 2 šaukštai Obuolių glogas - Norvegiškas kalėdinis gėrimas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Kepenis supjaustyti gabalėliais ir užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti 20 sekundžių ir nupilti vandenį.
  • Sudėti visus ingredientus ir sutrinti virtuviniu smulkintuvu. Konsistenciją pasirinkti pagal norą. Mėgstame stambiau trintą paštetą.
  • Sudėti į kepimo formeles. Formelės dėti į skardą, į kurią įpilti vandens (formelėms maždaug iki pusės). Kepti orkaitėje 175°C 1 valandą.

Pabaigai…

Paštetas puikiai tinka su brioche plėšomomis bandelėmis ir naminiais erškėtrožių žiedų drebučiais. Galite eksperimentuoti su įvairiomis kepenimis ir prieskoniais, kad rastumėte savo mėgstamiausią derinį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 25gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 350mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Brioche, Kepenys, Paštetas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai