
Natūraliai marginti Velykų kiaušiniai
Šiltos ir gražios Velykų šventės, mielieji! Šie margučiai yra puikus pavyzdys, kaip galima natūraliai ir originaliai papuošti Velykų stalą. Visos spalvos buvo išgautos natūraliais dažais, naudojant raudoną ir baltą vyną, mėlyną kopūstą, karkadę arbatą ir svogūnų lukštus. Procedūros metu galima eksperimentuoti su skirtingais metodais ir ingredientais.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vynui ir arbatai kaitinti)
- Dubuo (Kiaušiniams mirkyti)
- Šaukštas (Actui matuoti)
- Servetėlė (Kiaušiniams džiovinti)
Ingredientai
Dažai
- Raudonas ir baltas vynas - Blizgantiems margučiams
- Mėlynas kopūstas - Šviesiai alyviniai margučiai
- Karkade arbata - Tamsiai mėlyni margučiai
- Svogūnų lukštai
Gaminimo eiga
- Raudonas ir baltas vynas: Vynus pakaitinkite įbėrę šiek tiek cukraus (sako labiau kristalizuojasi), įdėkite kiaušinius (jie turi būti apsemti) ir virkite apie 12 min. Išjunkite ugnį ir palikite ~ 12 val. Pradžioje pavartykite, nes prie dugno besiliečiančios vietos liks nenumargintos. Ryte ištraukite pirštais ir palikite ant servetėlės džiūti. Išdžiūvę blizga.
- Karkadės arbata: Virkite ~ 15 min. Tada palikite pastovėti dar tiek pat. Nukoškite, įdėkite acto (~ 1 šaukštas 1-2l) ir sudėkite kiaušinius virkite ~ 10 min. Išjunkite ugnį ir palikite ~ 12 val.
- Su svogūnų lukštais procesas tas pats, tik nenukoškite.
- Mėlynas kopūstas: Susmulkinkite kopūstą. Toliau viskas kaip su svogūnų lukštais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis natūraliomis dažomis, pvz., burokėliais ar ciberžole.