
Naujametinis vaišių stalas
Sveiki pirmą kartą šiemet! Ateinu pasirodyti su dukruže paruoštu naujametiniu vaišių stalu. Nedidelė gausa patiekalų, bet visi greitai paruošiami ir neapsunkinantys kūno, ypač po Kalėdų. Štai ir tobulas naujųjų sutiktuvas, nors ir toks žalias, lyg būtų pavasaris. Visiems puikių, skanių, sėkmingų 2024 metų!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, tinkama šašlykams kepti)
- Grilis (Šašlykams kepti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, įvairiems produktams pjaustyti)
- Maišymo dubuo (Salotoms maišyti)
- Šaukštas (Maišymui ir patiekimui)
Ingredientai
Suktinukai
- 10 vnt Tortilijų lakštai - Aptepti sūriu ‘Philadelphia’, suktinukai su įvairia mėsa, daržovėmis ir konservais
Brusketės
- 10 vnt Bagetės riekės - Aptepti sūriu, su lašiša, šprotais, kiaušiniais, daržovėmis ir konservais
Šašlykai
- 500 g Kiaulienos šašlykai - Tradiciškai marinuoti ir kepti ant grilio
Vištienos salotos
- 300 g Rūkytos vištienos filė - Supjaustyta kubeliais
- 1 skardinė Konservuoti kukurūzai - Nusausinti
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti kubeliais
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas kubeliais
- 100 g Majonezas - Pagal skonį
- 100 g Salotos - Smulkintos
Gaminimo eiga
- Suktinukams: tortilijų lakštus aptepti sūriu ‘Philadelphia’, dėti pasirinktus užpilus (mėsą, daržoves, konservus), susukti ir supjaustyti riekelėmis.
- Brusketėms: bagetės riekes aptepti sūriu, dėti lašišą, šprotus, kiaušinius, daržoves ir konservus, puošiant pagal skonį.
- Šašlykams: kiaulieną marinuoti pagal tradicinį receptą, kepti ant grilio iki gražiai auksinės spalvos.
- Vištienos salotoms: sumaišyti rūkytą vištieną, kukurūzus, pomidorus, agurkus ir salotas. Pagardinti majonezu pagal skonį.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingomis daržovėmis ir padažais pagal skonį. Svarbu nepamiršti gerai pjaustyti ingredientus ir maišyti salotas prieš patiekiant.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 50gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 20gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 40mg