
Naujoviška žuvies ir daržovių mišrainė
Norėdama pasidalinti vakarienės nuotykiu, gaminau žuvį pagal naują receptą iš interneto, tačiau mišrainė gavosi visai atsitiktinai. Vietoj pupelių naudojau kiaulienos paštetą, tačiau rezultatas buvo skanus ir linksmas. Šis receptas apjungia atsitiktinumus ir skonį į vieną puikų patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Karštai kepti žuvį)
- Dubuo (Tešlai paruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Žuvis
- 1 vnt Jūros lydeka - Neperšaldyta, nuvalyta
- 1 vnt Kiaušinis - Tešlai
- 2 valg. š. Miltai - Tešlai
- 1 a. š. Druska - Tešlai ir žuviai
- Aliejus - Kepimui
Mišrainė
- 2 vnt Bulvės - Išvirtos ir pjaustytos
- 2 vnt Morkos - Išvirtos ir pjaustytos
- 100 g Rauginti kopūstai
- 1 skardinė Kiaulienos paštetas - Vietoj pupelių
- Alyvuogių aliejus - Mišrainei
- Pagal skonį Druska su prieskoniais
Gaminimo eiga
- Žuvį nuvalyti ir perpjauti į dvi dalis. Įdėti į dubenį, užberti arbatinį šaukštelį druskos ir užpilti šaltu vandeniu. Palaikyti pusę valandos.
- Paruošti kiaušininę tešlą: vieną kiaušinį išplakti su dviem valgomaisiais šaukštais miltų ir druska. Tešla turi būti kaip blynų tešla.
- Žuvį išimti iš sūraus vandens, nusausinti, supjaustyti gabaliukais ir pamirkyti tešloje. Kepti karštoje keptuvėje su aliejumi, kol apskrus iš visų pusių.
- Mišrainė: išvirtas bulves ir morkas supjaustyti, sumaišyti su raugintais kopūstais ir kiaulienos paštetu. Užpilti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska su prieskoniais.
Pabaigai…
Nors receptas atsirado netikėtai, jis puikiai tinka lengvai vakarienei. Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 20mg