Naujoviški sausainiukai-saldainiukai

Naujoviški sausainiukai-saldainiukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Senokai besirodžiau 🙂 Kai norisi išbandyti kažką naujo, šie sausainiukai-saldainiukai yra puikus pasirinkimas. Su trupiniais sausainių, kondensuotu pienu ir varške, šie skanėstai yra ne tik skanūs, bet ir labai patogūs gaminti. Saldūs ir maži, jie puikiai tinka tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 vienetai

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Mažai kaitrai)
  • Kepimo popierius (Padėklui iškloti)
  • Šokolado tirpinimo indas (Šokolado tirpinimui)

Ingredientai
  

Sausainiai

  • 150 g Sausainiai - Smulkiai sutrupinti
  • 300 g Kondensuotas pienas
  • 250 g Varškė - Gerai ištrinta
  • 120 g Šokoladas - Tirpinimui
  • 20 g Aliejus - Šokolado tirpinimui

Gaminimo eiga
 

  • Sausainius smulkiai sutrupinti ir dėti į keptuvę.
  • Įpilti kondensuoto pieno, kaitinti ant mažos kaitros apie 6-10 minučių, kol masė taps košės konsistencijos. Nepamiršti maišyti.
  • Kai masė atvės, įdėti varškę ir gerai išmaišyti.
  • Ištepti rankas aliejumi, formuoti norimo dydžio sausainiukus-saldainiukus. Kuo mažesni, tuo skaniau.
  • Įdėti į šaldytuvą, kad sustengtų. Dėti ant padėklo, iškloto kepimo popieriumi.
  • Ištirpinti šokoladą su aliejumi ir mirkyti sausainiukus-saldainiukus. Kai sustings, galima apipilti kitos spalvos šokoladu, bus gražiau.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su skirtingais šokolado tipais ar pridėti riešutų į masę.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 10mgNatris: 50mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Saldainiukai, Saldūs užkandžiai, Sausainiukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai