
Nesaldūs varškėčiai su fetos ir daržovių padažu
Norit apsivalgyti? Šitas receptas jums. Jeigu šiaip sakau improvizacijai duokit laisvę, tai čia siūlau nieko nekeisti, nes idealu. Šie nesaldūs varškėčiai su fetos sūriu ir daržovių padažu yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Trintuvė (Cukinijai, špinatams ir kiaušiniams trinti)
- Keptuvė (Varškėčiams kepti)
- Kepimo šluotelė (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
- 9 vnt Nesaldūs varškėčiai
- 200 g Fetos sūris - Sutrintas mažais gabalėliais
- 3 vnt Kiaušiniai
- 1 vnt Cukinija
- 2 saujos Špinatai
- 50 g Avižų miltai
- 50 g Jūsų naudojami miltai - (mano be glitimo)
- Druska, pipirai, džiovintos žolelės - Pagal skonį (raudonėlis, bazilikas, petražolės)
Gaminimo eiga
- Cukiniją, špinatus ir kiaušinius sudėkite į trintuvę ir trinkite iki vientisos masės.
- Fetą sutrupinkite mažais gabalėliais. Viską kartu sumaišykite, pridėkite druskos, pipirų ir džiovintų žolelių.
- Šlapiom rankom formuokite varškėčius ir kepkite juos ant ghee iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
- Padažui: kepkite pievagrybius, svogūnus ir ilgas žalias pupeles. Įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite. Prieš pabaigą pridėkite kelis šaukštus grietinės ir pabarstykite krapais.
Pabaigai…
Varškėčius galima patiekti su įvairiais padažais pagal skonį. Taip pat galima eksperimentuoti su daržovių ir prieskonių deriniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg