
Netvarkingas omletas su marinuotais agurkais ir pipirais
Kai norisi greitai užkąsti, bet tuo pačiu pajusti kažką įdomaus – netvarkingas omletas su marinuotais agurkais ir pipirais yra puikus pasirinkimas. Šis receptas gimė iš alkio ir noro pasigaminti kažką skanaus be didelio vargo. Svieste kepti lašinukai suteikia omletui sodrumo, o marinuoti agurkai ir kaparėliai – aštrumo ir gaivumo kontrastą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai didelė omleto gaminimui)
- Mentelė (Omletui apversti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams suplakti)
Ingredientai
- 50 g Lašinukai - Smulkiai supjaustyti
- 2 vnt Kiaušiniai - Supilti į plaktą masę
- 100 ml Pienas
- 2-3 vnt Marinuoti agurkai - Pjaustyti griežinėliais
- 3-4 vnt Marinuoti pipirai - Kaip priedas ant omleto
- 1 šaukštelis Kaparinai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- Šlakelis Aštraus padažo - Ant paruošto omleto
Gaminimo eiga
- Keptuvėje apkepkite smulkintus lašinukus, kol jie bus traškūs.
- Kiaušinius suplakite su pienu, druska ir pipirais. Supilkite masę ant keptų lašinukų keptuvėje.
- Kepti ant vidutinės ugnies, kol omletas bus gražiai iškepęs, tuomet perkelti į lėkštę.
- Ant paruošto omleto dėkite pjaustytus marinuotus agurkus, pipirus ir kaparėlius. Pagardinkite aštriu padažu pagal skonį.
Pabaigai…
Šį omletą galite keisti pagal savo skonį – pridėkite daržovių, sūrio ar kitų mėgstamų priedų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 6gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 9gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 240mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg