Obuolienė iš dar krentančių obuolių

Obuolienė iš dar krentančių obuolių

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai paprastas ir šiltas receptas iš obuolių, kurie jau pradeda kristi nuo medžių. Šis obuolienės receptas yra puikus būdas išnaudoti dar nesuvartotus obuolius, o galutinis rezultatas – minkšta, aromatinga obuolienė, kuri puikiai tinka tiek desertui, tiek kaip papildomas priedas prie skrebučio ar blynelio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Tinka vidutinio dydžio puodas obuolienei virti)
  • Peilis (Obuoliams nulupti ir supjaustyti)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Sterilizuoti stiklainiai (Paruoštai obuolienei supilstyti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti
  • 200 g Cukrus
  • 1 vnt Citrina - Sultims
  • 1 a.š. Cinamonas

Gaminimo eiga
 

  • Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
  • Sukrėskite obuolius į puodą, užberkite cukrumi ir supilkite citrinos sultis. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
  • Virinkite obuolius ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol jie taps minkšti. Įberkite cinamono ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą obuolienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Leiskite atvėsti ir laikykite vėsioje vietoje.

Pabaigai…

Galite pridėti ir kitų prieskonių, pvz., gvazdikėlių ar muskato riešuto, kad obuolienė įgautų įvairesnių skonių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 1gRiebalai: 0.5gKalis: 150mgSkaidulos: 4gCukrus: 30gVitaminas A: 2IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Namų gaminimas, Obuoliai, Obuolienė, Rudeninė virtuvė, Saldumynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai