
Obuolinės rožės iš bemielės tešlos
Šios obuolinės rožės ne tik skaniai atrodo, bet ir yra labai skanios. Pagamintos iš bemielės tešlos ir obuolių skiltelių, jos puikiai tinka tiek desertui, tiek ypatingoms progoms. Gamybos procesas reikalauja šiek tiek kruopštumo, tačiau rezultatas vertas pastangų.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Vidutinio dydžio)
- Kepimo popierius (Skardai iškloti)
- Teptukas (Tešlai su sviestu aptepti)
Ingredientai
Tešla
- 1 pakelis Bemielė tešla - Plonai iškočiota
- 4 vnt Obuoliai - Vidutinio dydžio, plonai supjaustyti
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
- 50 g Cukrus - Pagal skonį
- 1 a.š. Cinamono - Pagal skonį
- 20 g Cukraus pudra - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Iškočiokite bemielę tešlą ir supjaustykite juostomis apie 7 cm pločio.
- Supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis, užplikykite karštu vandeniu ir palaikykite apie 10 minučių. Nupilkite vandenį ir leiskite obuoliams nuvarvėti.
- Dėkite obuolių skilteles pusiau ant vienos tešlos juostos pusės, kad skiltelės persidengtų.
- Likusią juostos pusę patepkite ištirpintu sviestu, pabarstykite cinamonu ir cukrumi. Uždarykite skilteles ir susukite juostą į ratuką.
- Dėkite rožes į kepimo skardą arti viena kitos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
- Iškepusias ir atvėsusias rožes pabarstykite cukraus pudra.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, pvz., pridėti muskato riešuto ar kardamono.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 25mgNatris: 50mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg