
Obuolių ir slyvų pyragas
Šis obuolių pyragas, kurį kartą nusprendžiau papildyti slyvomis, tapo nauju skanėstu mūsų namuose. Kepamas su kefyru ir iškilus tešlai, pyragas yra drėgnas, minkštas ir kupinas vaisių skonio. Šiame recepte slyvos tapo netikėta, bet puikia kombinacija su obuoliais. Pyragą kepu dažnai, tačiau slyvas įtraukiau pirmą kartą ir galiu patvirtinti, kad tai pasiteisino!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22 cm)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Peilis (Obuoliams ir slyvoms pjaustyti)
- Šluotelė (Tešlai suplakti)
Ingredientai
Tešla
- 5 vnt Kiaušiniai
- 1 stiklinė Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- 1 arb.šaukštelis Vanilinis cukrus
- 0.5 stiklinė Augalinis aliejus
- 2 stiklinės Miltai - Su kepimo milteliais
- 0.5 stiklinė Kefyras - Priklausomai nuo tešlos konsistencijos
Įdaras
- 5 vnt Obuoliai - Supjaustyti skiltelėmis
- Cukrus - Pagal skonį, pabarstyti obuolius
- Cinamonas - Pagal skonį, pabarstyti obuolius
- Pagal norą Slyvos - Papildoma įdaro dalis
Gaminimo eiga
- Kiaušinius suplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įpilti aliejaus ir gerai suplakti. Suberti miltus su kepimo milteliais ir maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti kefyro, kad tešla būtų skystesnė.
- Obuolius supjaustyti skiltelėmis, pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Dėti į skardos dugną.
- Ant obuolių supilti tešlą. Ant viršaus uždėti slyvas, jei naudojate.
- Kepkite apie vieną valandą 180°C temperatūroje, kol pyragas bus gražios auksinės spalvos.
Pabaigai…
Slyvų įtraukimas į šį pyragą suteikia papildomą skonio gylį. Galite eksperimentuoti ir su kitais vaisiais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 50gRiebalai: 120gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 85gCholesterolis: 600mgNatris: 100mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 150gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg