Obuolių ir varškės pyragas

Obuolių ir varškės pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis obuolių ir varškės pyragas yra tobulas desertas, kurį galima mėgautis su stikline pieno. Tradicinė receptūra, paveldėta iš močiutės, suteikia šiam pyragui unikalų skonį ir tekstūrą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Mikseris (Kiaušiniams ir sviestui plakti)
  • Kepimo forma (Stačiakampė, 30×20 cm)
  • Pjaustymo peilis (Obuoliams supjaustyti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

  • 5 vnt Kiaušiniai
  • 400 g Varškė
  • 400 g Miltai
  • 250 g Cukrus
  • 200 g Sviestas - Ištirpintas
  • 10 g Kepimo milteliai
  • Vanilė - Pagal skonį
  • 5 vnt Dideli obuoliai - Supjaustyti plonomis skiltelėmis

Gaminimo eiga
 

  • Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite.
  • Plakite kiaušinius su cukrumi ir vanile mikseriu iki putų.
  • Įpilkite atvėsintą sviestą ir dar kartą plakite.
  • Sudėkite varškę ir plakite, kol neliks gabaliukų.
  • Suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišykite šaukštu, kol tešla taps tiršta.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą.
  • Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite ant tešlos.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite pyragą 50 minučių.

Pabaigai…

Šis pyragas yra skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Puikiai tinka patiekti su šviežia plakta grietinėle arba ledais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 350gBaltymai: 40gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 60gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 500mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 10gCukrus: 180gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Desertai su nuotraukomis, Obuolių pyragas, Tradicinis receptas, Varškės pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai