Obuolių ir žemuogių pyragas

Obuolių ir žemuogių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Labas vakaras! Niekad nemokėjau ir nemoku kepti to, kas yra saldu. Visad žiūriu kažkokių receptų, nes neturiu žalio supratimo, kaip gaminti, namie net neturiu skardų pyragams kepti. Bet radau labai paprastą, greitą ir skanų pyrago receptą. Skardos apačią išklojau pjaustytais obuoliais ir žemuogėmis. Tada pyliau masę. Vuolia! Kepiau ~1h. Viršus traškus, o apačia minkšta ir šlapia. Man čia buvo atradimas!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Panaudokite bet kokią turimą formą)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Dubuo (Masės maišymui)
  • Plakimo šluotelė (Masės maišymui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 1 puodelis Miltai
  • 1 puodelis Cukrus
  • 1 pakelis Sviestas - Ištirpintas

Papildomi ingredientai

  • Pjaustyti obuoliai
  • Žemuogės

Gaminimo eiga
 

  • Skardos apačią išklojame pjaustytais obuoliais ir žemuogėmis.
  • Plakame kiaušinius su cukrumi, po to po truputį įmaišome miltus.
  • Įmaišome ištirpintą sviestą.
  • Masę pilame ant obuolių ir žemuogių sluoksnio.
  • Kepame apie 1 valandą 180°C temperatūroje, kol viršus taps traškus.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar uogomis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Greitas pyragas, Lengvas receptas, Obuolių pyragas, Skanus pyragas, Žemuogių pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai