Obuolių ir žemuogių pyragas
Labas vakaras! Niekad nemokėjau ir nemoku kepti to, kas yra saldu. Visad žiūriu kažkokių receptų, nes neturiu žalio supratimo, kaip gaminti, namie net neturiu skardų pyragams kepti. Bet radau labai paprastą, greitą ir skanų pyrago receptą. Skardos apačią išklojau pjaustytais obuoliais ir žemuogėmis. Tada pyliau masę. Vuolia! Kepiau ~1h. Viršus traškus, o apačia minkšta ir šlapia. Man čia buvo atradimas!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Panaudokite bet kokią turimą formą)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
- Dubuo (Masės maišymui)
- Plakimo šluotelė (Masės maišymui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 1 puodelis Miltai
- 1 puodelis Cukrus
- 1 pakelis Sviestas - Ištirpintas
Papildomi ingredientai
- Pjaustyti obuoliai
- Žemuogės
Gaminimo eiga
- Skardos apačią išklojame pjaustytais obuoliais ir žemuogėmis.
- Plakame kiaušinius su cukrumi, po to po truputį įmaišome miltus.
- Įmaišome ištirpintą sviestą.
- Masę pilame ant obuolių ir žemuogių sluoksnio.
- Kepame apie 1 valandą 180°C temperatūroje, kol viršus taps traškus.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar uogomis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg