Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nusprendžiau iškepti obuolių pyragą. Šis pyragas yra paprastas ir greitai pagaminamas, su nedideliu ingredientų sąrašu ir tradiciniu obuolių skoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, apie 20-22 cm)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Kiaušiniai
  • 200 g Sviestas - Ištirpintas ir atvėsintas
  • 250 g Miltai - Galima naudoti ir mažiau
  • 180 g Cukrus
  • 6 vnt Obuoliai - Nedideli, pjaustyti skiltelėmis
  • 2 a.š. Kepimo milteliai
  • 2 a.š. Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius gerai išplakite kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, dar truputį paplakite.
  • Į masę įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais.
  • Į gautą masę sudėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir gerai išmaišykite.
  • Viską supilkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180°C apie 35 minutes.

Pabaigai…

Obuolius galite pabarstyti cinamonu prieš dedant į tešlą, kad pyragas įgautų papildomą skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 55mgNatris: 150mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 4mg
Recepto raktažodžiai Desertai su obuoliais, Obuolių pyragas, Paprasti receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai