Obuolių pyragas
Nusprendžiau iškepti obuolių pyragą. Šis pyragas yra paprastas ir greitai pagaminamas, su nedideliu ingredientų sąrašu ir tradiciniu obuolių skoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, apie 20-22 cm)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
Ingredientai
- 4 vnt Kiaušiniai
- 200 g Sviestas - Ištirpintas ir atvėsintas
- 250 g Miltai - Galima naudoti ir mažiau
- 180 g Cukrus
- 6 vnt Obuoliai - Nedideli, pjaustyti skiltelėmis
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- 2 a.š. Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga
- Kiaušinius gerai išplakite kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, dar truputį paplakite.
- Į masę įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais.
- Į gautą masę sudėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir gerai išmaišykite.
- Viską supilkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180°C apie 35 minutes.
Pabaigai…
Obuolius galite pabarstyti cinamonu prieš dedant į tešlą, kad pyragas įgautų papildomą skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 55mgNatris: 150mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 4mg