Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis obuolių pyragas yra labai paprastas, tačiau nuostabus desertas, kurio receptas perduotas iš kartos į kartą. Kepant naudojami paprasti ingredientai, kurie randami kiekvienuose namuose. Tai pyragas, kurį galima greitai paruošti, ir jis visada patinka visai šeimai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Kvadratinė arba apvali, ~20×20 cm)
  • Mikseris (Tešlai sumaišyti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Sietelis (Cukraus pudrai pabarstyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 150 g Cukrus
  • 1 pakelis Vanilinis cukrus
  • 30 g Sviestas - Ištirpintas
  • 50 ml Augalinis aliejus
  • 10 g Kepimo milteliai
  • 250 g Miltai
  • 500 g Obuoliai - Supjaustyti gabaliukais

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
  • Pridėti ištirpintą sviestą, augalinį aliejų ir išmaišyti.
  • Įmaišyti kepimo miltelius ir miltus, sujungti iki vientisos tešlos.
  • Supjaustytus obuolius įmaišyti į tešlą.
  • Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Atvėsinus, pabarstykite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite kvadratėliais.

Pabaigai…

Galite naudoti skirtingus obuolius, kad pakeistumėte skonį. Jei norite, į tešlą galima pridėti šiek tiek cinamono ar riešutų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 40gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greitas pyragas, Obuolių pyragas, Paprastas pyragas, Receptai su nuotraukomis, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating