
Obuolių pyragas
Šis obuolių pyragas yra labai paprastas, tačiau nuostabus desertas, kurio receptas perduotas iš kartos į kartą. Kepant naudojami paprasti ingredientai, kurie randami kiekvienuose namuose. Tai pyragas, kurį galima greitai paruošti, ir jis visada patinka visai šeimai.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Kvadratinė arba apvali, ~20×20 cm)
- Mikseris (Tešlai sumaišyti)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
- Sietelis (Cukraus pudrai pabarstyti)
Ingredientai
Tešla
- 3 vnt Kiaušiniai
- 150 g Cukrus
- 1 pakelis Vanilinis cukrus
- 30 g Sviestas - Ištirpintas
- 50 ml Augalinis aliejus
- 10 g Kepimo milteliai
- 250 g Miltai
- 500 g Obuoliai - Supjaustyti gabaliukais
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
- Pridėti ištirpintą sviestą, augalinį aliejų ir išmaišyti.
- Įmaišyti kepimo miltelius ir miltus, sujungti iki vientisos tešlos.
- Supjaustytus obuolius įmaišyti į tešlą.
- Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
- Atvėsinus, pabarstykite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite kvadratėliais.
Pabaigai…
Galite naudoti skirtingus obuolius, kad pakeistumėte skonį. Jei norite, į tešlą galima pridėti šiek tiek cinamono ar riešutų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 70gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 40gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg