
Obuolių pyragas su cinamonu ir manų kruopomis
Šis obuolių pyragas yra labai paprastas, bet itin skanus desertas, kuris puikiai tinka prie kavos ar arbatos. Pyragas yra unikalus dėl to, kad obuoliai yra tarkuojami, o ne pjaustomi, kas suteikia jam švelnios tekstūros. Be to, viršutinis sluoksnis tampa gražiai auksinis ir traškus, ypač jeigu vietoje pieno pasirinksite užtarkuoti sviestą. Pyragą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą, tačiau patiekiamas su ledais jis tampa tikru šventiniu desertu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, apie 22-24 cm skersmens)
- Tarkavimo įrankis (Obuoliams tarkuoti)
- Šaukštas (Mišiniui maišyti)
Ingredientai
- 1 stiklinė Manų kruopos
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 stiklinė Miltai
- 1.5 a.š. Kepimo milteliai
- 1 vnt Vanilinis cukrus - Pakelis
- 1 a.š. Cinamonas
- 1 kg Obuoliai - Tarkuoti
- 300 ml Pienas - Arba sviestas, tarkuotas viršui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite manų kruopas, cukrų, miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir cinamoną.
- Obuolius sutarkuokite. Į kepimo formą sluoksniuokite sausą mišinį, obuolius, sausą mišinį, obuolius, ir dar kartą sausą mišinį.
- Ant viršaus užpilkite pieno arba užtarkuokite sviestą.
- Įdėkite pyragą į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.
Pabaigai…
Patiekite su ledais, kad pridėtumėte gaivos ir kontrasto.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 5gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 15mgNatris: 150mgKalis: 180mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg