Obuolių pyragas su grietinėlės kremu
Šis obuolių pyragas yra puikus derinys tarp saldžių obuolių ir kreminio kremo, kuris primena tradicinį lietuvišką desertą. Receptas yra paprastas, bet labai gardus, puikiai tinkantis šaltoms rudens dienoms, kai norisi kažko šildančio ir saldaus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Kremui suplakti)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 2 st Miltai
- 1 v.š. Kepimo milteliai
- 0.5 st Grietinė
- 150 g Tirptas sviestas
Kremas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 st Cukrus - Galima dėti mažiau
- 1 st Grietinė
- Vanilė
- 4 v.š. Miltai
- 4 vnt Obuoliai - Supjaustyti plonais griežinėliais
Gaminimo eiga
- Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Supilti miltus, kepimo miltelius, grietinę ir suminkyti tešlą. Kepimo inde iškloti tešlą, kraštus pakelti apie 2 cm į viršų.
- Obuolius supjaustyti plonais griežinėliais. Kremui visus produktus gerai išplakti.
- Skuoksniuojame pyragą: dedame pjaustytus obuolius ir užpilame pusę kremo, vėl sluoksniuojame obuolius ir supilame likusį kremą. Viršų galima apibarstyti tarkuota tešla arba apdėti pjaustytais obuoliais.
- Kepti 180°C temperatūroje 50-60 minučių. Valgyti atšaldytą, kad sustingtų kremas.
Pabaigai…
Šis pyragas puikiai tinka su ledais arba plakta grietinėle. Galima eksperimentuoti su įvairiais obuolių rūšimis, siekiant gauti skirtingų skonių variacijas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg