Obuolių pyragas su grietinėlės kremu

Obuolių pyragas su grietinėlės kremu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis obuolių pyragas yra puikus derinys tarp saldžių obuolių ir kreminio kremo, kuris primena tradicinį lietuvišką desertą. Receptas yra paprastas, bet labai gardus, puikiai tinkantis šaltoms rudens dienoms, kai norisi kažko šildančio ir saldaus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Kremui suplakti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 st Miltai
  • 1 v.š. Kepimo milteliai
  • 0.5 st Grietinė
  • 150 g Tirptas sviestas

Kremas

  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 st Cukrus - Galima dėti mažiau
  • 1 st Grietinė
  • Vanilė
  • 4 v.š. Miltai
  • 4 vnt Obuoliai - Supjaustyti plonais griežinėliais

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Supilti miltus, kepimo miltelius, grietinę ir suminkyti tešlą. Kepimo inde iškloti tešlą, kraštus pakelti apie 2 cm į viršų.
  • Obuolius supjaustyti plonais griežinėliais. Kremui visus produktus gerai išplakti.
  • Skuoksniuojame pyragą: dedame pjaustytus obuolius ir užpilame pusę kremo, vėl sluoksniuojame obuolius ir supilame likusį kremą. Viršų galima apibarstyti tarkuota tešla arba apdėti pjaustytais obuoliais.
  • Kepti 180°C temperatūroje 50-60 minučių. Valgyti atšaldytą, kad sustingtų kremas.

Pabaigai…

Šis pyragas puikiai tinka su ledais arba plakta grietinėle. Galima eksperimentuoti su įvairiais obuolių rūšimis, siekiant gauti skirtingų skonių variacijas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Desertai su obuoliais, Grietinėlės kremas, Obuolių pyragas, Rudens receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating