
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Šis obuolių pyragas yra labai paprastas ir pigus, bet be galo skanus. Autorius rekomenduoja obuolius prieš dedant į tešlą apibarstyti cukrumi ir cinamonu, ir palikti trumpai pastovėti. Tai suteikia pyragui papildomo skonio ir malonios tekstūros. Puikiai tinka šeimos vakarienei arba paprastam desertui.
Reikalingi Įrankiai
- Elektrinis plakiklis (Sviestui ir kondensuotam pienui plakti)
- Kepimo forma (Apvali, 24 cm skersmens)
- Kepimo popierius
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
Ingredientai
- 400 g Kondensuotas pienas, saldintas
- 5 vnt Obuoliai - Rūgštesni
- 200 g Miltai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 100 g Sviestas - Kambario temperatūros
- 2 a.š. Vanilinis cukrus
- 1.5 a.š. Kepimo milteliai
Gaminimo eiga
- Kambario temperatūros sviestą elektriniu plakikliu gerai išsukti su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi iki purios vientisos masės. Įplakti kiaušinius, o tada jau šaukštu pamažu įmaišyti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi būti daugmaž grietinės tirštumo tešla.
- Nulupame obuolius, supjaustome plonomis riekelėmis ir atsargiai sumaišome su tešla. Pilame tešlą į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm formą), ant viršaus dar galime išdėlioti keletą obuolių skiltelių.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (iki pyragas bus gražiai auksinės spalvos, o įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus). Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį pyragą galime apibarstyti cukraus pudra.
Pabaigai…
Pyrago skoniui paįvairinti galite obuolius prieš maišant su tešla apibarstyti cinamonu ir cukrumi. Taip pat vietoj rūgštesnių obuolių galite naudoti saldesnius arba juos maišyti tarpusavyje.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 70mgNatris: 150mgKalis: 180mgSkaidulos: 3gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg