Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis obuolių pyragas yra greitai paruošiamas ir labai skanus. Receptą pasidalino šeimos draugas, kuris mėgsta gaminti paprastus ir nebrangius desertus. Tai puikus pasirinkimas rudens vakarams, kai norisi kažko saldaus ir jaukaus. Receptas yra toks paprastas, kad jį gali paruošti net ir tie, kurie neturi daug patirties virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali arba kvadratinė, tinka ir stiklinė)
  • Maišymo dubuo (Didelis, patogus tešlai maišyti)
  • Tešlos mentelė (Tešlai išmaišyti ir į formą sukrėsti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Obuolių lupimo įrankis (Nebūtinas, bet patogus)

Ingredientai
  

Tešla ir įdaras

  • 1 indelis Kondensuotas pienas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 v.š. Grietinė
  • 1 a.š. Soda
  • 7 v.š. Persijoti miltai
  • 8 vnt Obuoliai - Vidutinio dydžio, nulupti ir supjaustyti
  • Cinamonas - Pagal skonį, galima nedėti

Gaminimo eiga
 

  • Stiklinėje sumaišome grietinę su soda. Į dubenį supilame kondensuotą pieną, įmušame kiaušinį, grietinės-sodos mišinį ir miltus. Viską gerai išmaišome.
  • Nulupame obuolius ir supjaustome nemažais gabalėliais. Sumetame į dubenį su paruošta tešla ir vėl išmaišome.
  • Sukrečiame tešlą su obuoliais į sviestu išteptą formą arba išklotą sviestiniu popieriumi. Kepame apie 45 minutes vidutinio kaitrumo orkaitėje (180°C).

Pabaigai…

Šį pyragą galima paskaninti razinomis arba riešutais. Taip pat, vietoj kondensuoto pieno galima naudoti ir saldintą grietinėlę.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 180gBaltymai: 20gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 10gCukrus: 120gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Kondensuotas pienas, Obuolių pyragas, Paprasti receptai, Rudeniniai desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai