
Obuolių pyragas su rabarbarais
Pats paprasčiausias pyragas, kurį kepdavo mano mylima Mama. Ji kepa ir iki šiol, o aš šiuo pyragu mėgaujuosi ir džiuginu ne tik draugus Norvegijoje, bet ir šeimą. Šį receptą nuo seno žino kone kiekviena šeima, o kas nežino ar pamiršo – primenu. Šiaip tai yra obuolių pyragas, tačiau tiks absoliučiai viskas: uogos, vaisiai, rabarbarai. Šį kartą panaudojau rabarbarus iš Inge tėvų pievos. Gaminame kartu su Inge Mama – tai mūsų laikas kartu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22 cm)
- Maišymo dubuo
- Plakimo šluotelė
- Sviestas (Skardai ištepti)
Ingredientai
Tešla
- 5 vnt Kiaušiniai
- 1 stiklinė Cukrus - 200 ml
- 1 stiklinė Miltai
- Vanilė, cinamonas, kardamonas - Pagal skonį
- Kiek norisi Uogos, vaisiai - Tinka bet kokios
- Kiek reikia Sviestas - Kepimo skardai ištepti
Gaminimo eiga
- Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti miltus, perplakti. Tešla paruošta. Ją pilti į sviestu išteptą kepimo indą, dėti vaisius/uogas.
- Kepti 190°C temperatūroje apie 40 minučių.
Pabaigai…
Labai skanu su ledais
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg