Obuolių pyragas su rabarbarais

Obuolių pyragas su rabarbarais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pats paprasčiausias pyragas, kurį kepdavo mano mylima Mama. Ji kepa ir iki šiol, o aš šiuo pyragu mėgaujuosi ir džiuginu ne tik draugus Norvegijoje, bet ir šeimą. Šį receptą nuo seno žino kone kiekviena šeima, o kas nežino ar pamiršo – primenu. Šiaip tai yra obuolių pyragas, tačiau tiks absoliučiai viskas: uogos, vaisiai, rabarbarai. Šį kartą panaudojau rabarbarus iš Inge tėvų pievos. Gaminame kartu su Inge Mama – tai mūsų laikas kartu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 22 cm)
  • Maišymo dubuo
  • Plakimo šluotelė
  • Sviestas (Skardai ištepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 5 vnt Kiaušiniai
  • 1 stiklinė Cukrus - 200 ml
  • 1 stiklinė Miltai
  • Vanilė, cinamonas, kardamonas - Pagal skonį
  • Kiek norisi Uogos, vaisiai - Tinka bet kokios
  • Kiek reikia Sviestas - Kepimo skardai ištepti

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti miltus, perplakti. Tešla paruošta. Ją pilti į sviestu išteptą kepimo indą, dėti vaisius/uogas.
  • Kepti 190°C temperatūroje apie 40 minučių.

Pabaigai…

Labai skanu su ledais

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Obuolių pyragas, Rabarbarai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating