Obuolių pyragas su traškia plutele

Obuolių pyragas su traškia plutele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nesu pyragų kepėja, bet šitas obuolių pyragas su traškia plutele visada pavyksta! Nors man jis truputį per saldus, cukraus kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį. Šis paprastas, bet gardus pyragas tinka tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Kvadratinė arba apvali, 20-22 cm skersmens)
  • Elektrinis plaktuvas (Kiaušiniams ir cukrui išplakti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Kiaušiniai - Gerai išplakti
  • 200 ml Cukrus - Galima mažiau pagal skonį
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 1 v.š. Romo esencija - Galima naudoti alkoholį
  • 200 ml Miltai - Sijoti
  • Obuoliai - Smulkiai pjaustyti, užtenka padengti kepimo indo dugną
  • Cinamonas - Pabarstyti obuolius

Gaminimo eiga
 

  • Išplakite kiaušinius su cukrumi iki vientisos masės. Įpilkite vanilinio cukraus ir romo esencijos, gerai išmaišykite.
  • Įmaišykite miltus ir maišykite iki vientisos masės.
  • Kepimo indą patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Dugną išklokite smulkiai pjaustytais obuoliais, apibarstykite cinamonu.
  • Užpilkite tešlą ant obuolių ir kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių.
  • Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir mėgaukitės!

Pabaigai…

Jei norite mažiau saldaus pyrago, cukraus kiekį galite sumažinti. Taip pat, jei nenorite naudoti romo ar cinamono, šių ingredientų galite nedėti – pyragas vis tiek pavyks!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 150mgNatris: 50mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Obuolių pyragas, Paprastas receptas, Traški plutelė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai