Obuolių pyragas su vanile
Šis obuolių pyragas, įkvėptas tradicinių lietuviškų skonių, yra paprastas ir greitas desertas, kuris puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos. Pyragas yra purus ir minkštas, o obuolių gabalėliai suteikia jam malonų rūgštelės prieskonį. Pasigaminkite šį pyragą rudens vakarams, kai norisi kažko jaukaus ir kvapnaus. Senovinis receptas su šiek tiek moderniu prisilietimu, kur vanilės kvapas susilieja su keptų obuolių aromatu.
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo (Didelis, patogus tešlai maišyti)
- Kepimo forma (Apvali, 24-26 cm skersmens)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir cukrui suplakti)
- Tarkavimo įrankis (Obuoliams tarkuoti)
- Sviesto tirpintuvas (Sviestui ištirpinti)
Ingredientai
- 4 vnt Kiaušiniai
- 200 g Miltai - Persijoti
- 100 g Cukrus
- 100 g Sviestas - Ištirpintas ir atvėsintas
- 4 vnt Nedideli obuoliai - Tarkuoti
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
- Vanilės ekstraktas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
- Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu iki baltumo. Supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.
- Įmaišyti persijotus miltus ir kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti. Suberti tarkuotus obuolius ir dar kartą viską išmaišyti.
- Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą ir kepti 180°C temperatūroje apie 45 minutes arba kol pyragas taps auksinės spalvos ir iškeps.
- Išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti ir patiekti.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius obuolius, bet geriausia rinktis rūgštesnius, kad būtų išlaikytas skonio balansas.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 70mgNatris: 100mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg