Obuolių pyragas „Trys stiklinės“

Obuolių pyragas „Trys stiklinės“

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nors labai nemėgstu kepti pyragų, šis receptas mane suintrigavo, tad kepiau iš smalsumo. Rezultatas pranoko lūkesčius – skanus ir lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kurio traški plutelė puikiai dera su minkštu vidumi. Puikiai tinka su ledais arba stikline pieno.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 22-24 cm)
  • Kepimo popierius (Iškloti kepimo formą)
  • Tarka (Obuoliams ir sviestui tarkuoti)
  • Dubuo (Sausiems ingredientams sumaišyti)
  • Šaukštas (Ingredientams maišyti)

Ingredientai
  

  • 1 stiklinė Miltai
  • 1 stiklinė Mannai
  • 1 stiklinė Cukrus
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1.5 kg Obuoliai - Nulupti ir sutarkuoti
  • 1 vnt. Citrina - Žievelė ir sultys
  • 125 g Sviestas - Tarkuotas, pusė pakelio

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus, mannai, cukrų ir kepimo miltelius dideliame dubenyje.
  • Nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Į tarkuotus obuolius įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pabarstykite trečdalį sausos masės ant dugno.
  • Uždėkite pusę obuolių masės ant sausos masės. Vėl pabarstykite sausos masės ir uždėkite likusius obuolius.
  • Viršų pabarstykite likusia sausa mase ir užtarkuokite sviestą.
  • Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių arba kol pyragas gražiai apskrus.

Pabaigai…

Pyragas puikiai dera su ledais arba stikline pieno. Pjaustosi sunkokai dėl minkštos konsistencijos.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 20mgNatris: 50mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lengvas receptas, Obuolių pyragas, Skanūs desertai, Trys stiklinės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai