
Obuolių pyragas „Trys stiklinės“
Nors labai nemėgstu kepti pyragų, šis receptas mane suintrigavo, tad kepiau iš smalsumo. Rezultatas pranoko lūkesčius – skanus ir lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kurio traški plutelė puikiai dera su minkštu vidumi. Puikiai tinka su ledais arba stikline pieno.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22-24 cm)
- Kepimo popierius (Iškloti kepimo formą)
- Tarka (Obuoliams ir sviestui tarkuoti)
- Dubuo (Sausiems ingredientams sumaišyti)
- Šaukštas (Ingredientams maišyti)
Ingredientai
- 1 stiklinė Miltai
- 1 stiklinė Mannai
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1.5 kg Obuoliai - Nulupti ir sutarkuoti
- 1 vnt. Citrina - Žievelė ir sultys
- 125 g Sviestas - Tarkuotas, pusė pakelio
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, mannai, cukrų ir kepimo miltelius dideliame dubenyje.
- Nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Į tarkuotus obuolius įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pabarstykite trečdalį sausos masės ant dugno.
- Uždėkite pusę obuolių masės ant sausos masės. Vėl pabarstykite sausos masės ir uždėkite likusius obuolius.
- Viršų pabarstykite likusia sausa mase ir užtarkuokite sviestą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių arba kol pyragas gražiai apskrus.
Pabaigai…
Pyragas puikiai dera su ledais arba stikline pieno. Pjaustosi sunkokai dėl minkštos konsistencijos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 20mgNatris: 50mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg