
Obuolių strudelis su vasaros gėrybėmis
Šis skanus obuolių strudelis yra tobulas vasaros desertas. Lengvai pagaminamas iš sluoksniuotos tešlos, su obuoliais, uogomis ir cinamonu. Patiekiamas su ledais ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis, šis desertas yra puikus būdas užbaigti vasaros vakarienę. Receptas lengvas, bet turintis klasikinį štrudelio skonį su vaisių gaivumu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Apklokite kepimo popieriumi.)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniui išplakti.)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti.)
- Šaukštas (Ingredientams maišyti.)
Ingredientai
Sluoksniuota tešla
- 1 pakelis Sluoksniuota tešla - Išskleiskite ant lygaus paviršiaus.
- 3 vnt Obuoliai - Supjaustykite kubeliais.
- 4 šaukštai Cukrus
- 3 šaukštai Rudasis cukrus
- 1 vnt Kiaušinis - Išplakite.
- Pagal skonį Cinamono
- Pagal skonį Citrinos sulčių
- 150 g Šviežios arba šaldytos uogos
Gaminimo eiga
- Obuolius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir uogomis. Palikite 15 minučių, kad masė įsigertų.
- Ant sluoksniuotos tešlos lakštų išilgai paskirstykite obuolių masę ir susukite strudelį, palikdami siūlę apačioje. Galuose užlenkite į vidų.
- Aptepkite strudelį kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cinamonu. Skersai įpjaukite linijas, kad išsiskirtų garai.
- Kepkite strudelį 190°C temperatūroje 40-45 minutes, kol jis bus gražios auksinės spalvos.
- Iškepusį strudelį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su ledais ir uogomis.
Pabaigai…
Šį desertą galite patiekti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle, kad dar labiau pabrėžtumėte skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 4gCukrus: 35gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg