Obuolių varškės pyragas su riekele

Obuolių varškės pyragas su riekele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis obuolių varškės pyragas yra puikus derinys gaivios obuolių rūgštelės ir kreminės varškės tekstūros. Idealiai tinka jaukiam šeimos vakarui ar svečiams pavaišinti. Pyragas yra paprastas pagaminti, tačiau labai gardus ir visiems patiks!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Plakimo šluotelė (Tešlai plakti)
  • Kepimo forma (Apvali, 24 cm skersmens, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius (Formai iškloti)
  • Virtuvinis peilis (Obuoliams pjaustyti)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 180 g Cukrus
  • 180 g Varškė
  • 180 g Miltai
  • 100 g Tirpintas sviestas - Atvėsintas
  • 1 a. š. Kepimo milteliai

Papildymas

  • 3-4 vnt Obuoliai - Supjaustyti nedideliais gabaliukais

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite šluotele.
  • Į plakinį supilkite atvėsintą sviestą ir sudėkite varškę. Viską toliau kartu suplakite iki vientisos masės.
  • Galiausiai suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
  • Į masę įmaišykite supjaustytus obuolius (palikite dalį obuolių pyrago viršui).
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite masę. Ant viršaus sudėkite likusius obuolius, supjaustytus riekelėmis.
  • Kepkite 180°C orkaitėje 45-50 minučių. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Pabaigai…

Obuolius galite pakeisti kitais vaisiais, pvz., kriaušėmis ar slyvomis, priklausomai nuo sezono.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 220gBaltymai: 40gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 240mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 120gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Obuolių pyragas, Receptai su nuotraukomis, Varškės pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai