
Obuolių varškės pyragas su riekele
Šis obuolių varškės pyragas yra puikus derinys gaivios obuolių rūgštelės ir kreminės varškės tekstūros. Idealiai tinka jaukiam šeimos vakarui ar svečiams pavaišinti. Pyragas yra paprastas pagaminti, tačiau labai gardus ir visiems patiks!
Reikalingi Įrankiai
- Plakimo šluotelė (Tešlai plakti)
- Kepimo forma (Apvali, 24 cm skersmens, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius (Formai iškloti)
- Virtuvinis peilis (Obuoliams pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindas
- 3 vnt Kiaušiniai
- 180 g Cukrus
- 180 g Varškė
- 180 g Miltai
- 100 g Tirpintas sviestas - Atvėsintas
- 1 a. š. Kepimo milteliai
Papildymas
- 3-4 vnt Obuoliai - Supjaustyti nedideliais gabaliukais
Gaminimo eiga
- Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite šluotele.
- Į plakinį supilkite atvėsintą sviestą ir sudėkite varškę. Viską toliau kartu suplakite iki vientisos masės.
- Galiausiai suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
- Į masę įmaišykite supjaustytus obuolius (palikite dalį obuolių pyrago viršui).
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite masę. Ant viršaus sudėkite likusius obuolius, supjaustytus riekelėmis.
- Kepkite 180°C orkaitėje 45-50 minučių. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Pabaigai…
Obuolius galite pakeisti kitais vaisiais, pvz., kriaušėmis ar slyvomis, priklausomai nuo sezono.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 220gBaltymai: 40gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 240mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 120gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg