Omletas su voveraitėmis
Nors rytas – vėsus, tačiau saulė žeme ritinėjasi. Kol Lietuvoje grybų sezonas įsibėgėja, pas mus jau jis baigiasi. Mes savo baravykus susirinkome dar liepos mėnesį, o rugpjūtis šiemet buvo labai dosnus voveraitėmis. Bet aš žinau, kur jų dar galima rasti – iš pat ryto nulekiu į savo mišką ir pusryčiams parsinešu oranžinių gražuolių. Sekmadienį pradedame karališkai su omletu su voveraitėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams išplakti)
- Keptuvė (Sviestui ir omletui kepti)
- Mentelė (Omletui maišyti ir patiekti)
- Peilis (Sūriui ir dešrai pjaustyti)
Ingredientai
- 4 vnt Kiaušiniai - Dideli
- 50 g Gouda sūris - Pjaustytas
- 50 g Pipirinė Salami dešra - Pjaustyta
- 100 g Voveraitės - Apkeptos svieste
- 1 šaukštas Sviestas - Kepimui
- 1 šaukštas Augalinis aliejus - Kepimui
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Papuošimui Svogūnų laiškai - Smulkinti
- Papuošimui Krapai - Smulkinti
Gaminimo eiga
- Kiaušinius lengvai išplakti su šluotele. Įdėti pjaustyto Gouda sūrio ir pipirinės Salami dešros.
- Kepimo keptuvėje išlydyti sviestą su šlakeliu aliejaus. Įpilti kiaušinių mišinį ir nuolat maišyti, kol omletas sutirštės ir bus purus.
- Voveraites apkepinti atskiroje keptuvėje su sviestu, pagardinti druska ir pipirais.
- Patiekti omletą su voveraitėmis, papuošti svogūnų laiškais ir krapais. Patiekti su šviežiais pomidorais ir agurkais, skrudinta duona.
Pabaigai…
Omletas visada gaunasi labai purus, jei kiaušinius nuolat maišysite. Nepamirškite įpilti šlakelio aliejaus į sviestą, kad omletas nepriliptų prie keptuvės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg