
Oranžinis obuolių pyragas su rudeniška šiluma
Šis obuolių pyragas yra puikus rudens desertas, kuris kvepia citrina ir vanile, sukeldamas nostalgiškus jausmus. Paprastas, tačiau labai skanus pyragas su gausiu obuolių sluoksniu, kuris puikiai dera su minkšta tešla. Svarbu, kad obuolių būtų daug, kad pyragas taptų dar sultingesnis.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
- Kepimo popierius
- Elektrinis plakiklis (Kiaušiniams ir cukrui plakti)
Ingredientai
- 3 vnt Kiaušiniai
- 1 stiklinė Cukrus
- Vanilė - Pagal skonį
- Citrinos žievelė - Tarkuota, iš vienos citrinos
- 125 g Sviestas - Ištirpintas
- Miltai - Pagal poreikį, kad tešla būtų nei per skysta, nei per kieta
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 5 vnt Obuoliai - Supjaustyti griežinėliais
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakti su cukrumi iki šviesios ir purios masės.
- Įdėti vanilę ir citrinos žievelę, įmaišyti ištirpintą sviestą.
- Palaipsniui įmaišyti miltus su kepimo milteliais, kol tešla taps tinkamos konsistencijos.
- Į kepimo formą iškloti kepimo popierių ir įpilti pusę tešlos.
- Ant tešlos išdėlioti obuolių griežinėlius ir užpilti likusią tešlą.
- Kepti 180°C orkaitėje apie 40 minučių arba kol paviršius taps auksinės spalvos.
- Pabarstyti pyragą cukraus pudra ir leisti atvėsti prieš patiekiant.
Pabaigai…
Galite pridėti cinamono į tešlą ar obuolius dėl papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 25gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg