Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su kopūstais ir bulvėmis

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su kopūstais ir bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Mėgstu gaminti maistą orkaitėje. Šiame recepte sumaišiau šviežius kopūstus su raugintais, keliais svogūnais, paprika ir viską sumaišiau su šlakeliu aliejaus. Ant viršaus dėjau pamuštą ir prieskoniais pagardintą kiaulienos sprandinę, o ant jos – prieskoniais pagardintas bulves. Kepiau valandą, o vėliau, nuėmus foliją, dar pusvalandį, kad bulvės apskrustų. Patiekalą apibarščiau smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis. Tai lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Didelė, gili kepimo forma)
  • Aliuminio folija (Kepimo uždengimui)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Didelis dubuo (Daržovėms sumaišyti)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 500 g Švieži kopūstai - Smulkinti
  • 300 g Rauginti kopūstai
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkinti
  • 1 vnt Raudona paprika - Supjaustyta
  • 1 šlakelis Alyvuogių aliejus

Kiauliena

  • 800 g Kiaulienos sprandinė - Pamušta ir pagardinta prieskoniais

Bulvės

  • 1 kg Bulvės - Supjaustytos, pagardintos prieskoniais

Papuošimas

  • pagal skonį Smulkinti svogūnų laiškai
  • pagal skonį Petražolės - Smulkintos

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite šviežius kopūstus su raugintais kopūstais, smulkintais svogūnais ir raudona paprika dideliame dubenyje. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
  • Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į formą dėkite paruoštus kopūstus, tolygiai paskirstykite.
  • Ant kopūstų dėkite pamuštą ir prieskoniais pagardintą kiaulienos sprandinę.
  • Supjaustykite bulves ir pagardinkite prieskoniais. Dėkite jas ant kiaulienos.
  • Uždengkite kepimo formą aliuminio folija ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie valandą.
  • Nuimkite foliją ir kepkite dar apie 30 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos.
  • Prieš patiekiant, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka šaltoms dienoms, kai norisi kažko šilto ir sotus. Kopūstai suteikia švelnią rūgštelę, o bulvės ir mėsa – sotumą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiauliena, Kopūstai, Orkaitėje kepta, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai