
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su kopūstais ir bulvėmis
Mėgstu gaminti maistą orkaitėje. Šiame recepte sumaišiau šviežius kopūstus su raugintais, keliais svogūnais, paprika ir viską sumaišiau su šlakeliu aliejaus. Ant viršaus dėjau pamuštą ir prieskoniais pagardintą kiaulienos sprandinę, o ant jos – prieskoniais pagardintas bulves. Kepiau valandą, o vėliau, nuėmus foliją, dar pusvalandį, kad bulvės apskrustų. Patiekalą apibarščiau smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis. Tai lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Didelė, gili kepimo forma)
- Aliuminio folija (Kepimo uždengimui)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Didelis dubuo (Daržovėms sumaišyti)
Ingredientai
Pagrindas
- 500 g Švieži kopūstai - Smulkinti
- 300 g Rauginti kopūstai
- 2 vnt Svogūnai - Smulkinti
- 1 vnt Raudona paprika - Supjaustyta
- 1 šlakelis Alyvuogių aliejus
Kiauliena
- 800 g Kiaulienos sprandinė - Pamušta ir pagardinta prieskoniais
Bulvės
- 1 kg Bulvės - Supjaustytos, pagardintos prieskoniais
Papuošimas
- pagal skonį Smulkinti svogūnų laiškai
- pagal skonį Petražolės - Smulkintos
Gaminimo eiga
- Sumaišykite šviežius kopūstus su raugintais kopūstais, smulkintais svogūnais ir raudona paprika dideliame dubenyje. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
- Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į formą dėkite paruoštus kopūstus, tolygiai paskirstykite.
- Ant kopūstų dėkite pamuštą ir prieskoniais pagardintą kiaulienos sprandinę.
- Supjaustykite bulves ir pagardinkite prieskoniais. Dėkite jas ant kiaulienos.
- Uždengkite kepimo formą aliuminio folija ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie valandą.
- Nuimkite foliją ir kepkite dar apie 30 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos.
- Prieš patiekiant, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka šaltoms dienoms, kai norisi kažko šilto ir sotus. Kopūstai suteikia švelnią rūgštelę, o bulvės ir mėsa – sotumą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 6gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 50mg