
Orkaitėje kepta žuvis su bolivine balanda ir daržovėmis
Šiame patiekale derinamos orkaitėje kepta žuvis, daržovės ir bolivinė balanda su morkytėmis. Pirmą kartą ragavau bolivinę balandą ir nustebino jos lengvumas bei skonio subtilumas. Šis patiekalas puikiai tinka sveikam pietų stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
- Kepimo popierius (Kepti žuviai ir daržovėms)
- Puodas (Virti bolivinei balandai)
- Tarka (Morkoms tarkuoti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 1 vnt Žuvis - Šviežia, išvalyta
- 1/2 vnt Saldžioji paprika - Supjaustyta pusiau
- 1/2 vnt Cukinija - Supjaustyta ritinėliais
- 1 vnt Burokėlis - Išvirtas ir tarkuotas
- 100 g Bolivinė balanda - Virta su tarkuota morka
- 1 a.š. Persilado prieskoniai - Skonio suteikimui
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- šlakelis Alyvuogių aliejus - Daržovėms apšlakstyti
Gaminimo eiga
- Paruoškite žuvį: nuvalykite, išvalykite, įtrinkite persilado prieskoniais, druska ir pipirais.
- Ant kepimo popieriaus išdėliokite žuvį, cukinijos ritinėlius ir saldžiosios paprikos puselę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol žuvis taps auksinė ir daržovės suminkštės.
- Kol žuvis kepa, užvirkite bolivinę balandą su tarkuota morka pagal pakuotės nurodymus.
- Virkite burokėlį, kol suminkštės, tada sutarkuokite.
- Patiekite žuvį su bolivine balanda, virtomis daržovėmis ir tarkuotu burokėliu. Skanaus!
Pabaigai…
Patiekalą galite pagardinti papildomais prieskoniais arba šviežiomis žolelėmis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg