
Orkaitėje kepti varškėtukai
Šie orkaitėje kepti varškėtukai yra puikus pasirinkimas mėgstantiems varškės patiekalus. Receptas yra paprastas ir greitas, o rezultatas – skanūs ir traškūs varškėtukai, kurie tiks tiek pusryčiams, tiek desertui. Receptą įkvėpė tradiciniai lietuviški patiekalai, tačiau jis yra pritaikytas moderniai virtuvei.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka orkaitėje naudojama kepimo forma)
- Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
- Peilis (Varškėtukams formuoti)
Ingredientai
Tešla
- 2 pokeliai Varškė
- 1 vnt Kiaušinis
- 3 v.š. Cukrus
- Žiupsnelis Druska
- 2 v.š. Krakmolas
- 3 v.š. Manų kruopos
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
- Sviestas - Nedideli gabaliukai, dedami ant varškėtukų
Gaminimo eiga
- Sumaišyti varškę, kiaušinį, cukrų, druską, krakmolą ir manų kruopas. Palikti tešlą pastovėti 20 minučių.
- Suformuoti tešlos ritinį ir supjaustyti riekelėmis, formuojant varškėtukus. Turėtų gautis apie 11 varškėtukų.
- Kepimo formą pašildyti ir įpilti šiek tiek aliejaus. Kepti varškėtukus ant įkaitintos aliejaus po 1 minutę iš abiejų pusių.
- Varškėtukus sudėti į kepimo indą, ant kiekvieno uždėti po nedidelį sviesto gabaliuką ir pašauti į įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Pabaigai…
Šie varškėtukai puikiai tinka su uogų padažu arba medumi. Galite pridėti citrinos žievelės arba vanilinio cukraus, kad suteiktumėte jiems papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg