
Pagerintas plovas su trijų rūšių ryžiais ir daržovėmis
Šis plovas yra nuostabus būdas panaudoti trijų rūšių ryžius – baltus, raudonus ir juodus. Jis yra sodrus ir skanus, su morkytėmis, paprikomis ir šonine. Galite pridėti savo mėgstamus prieskonius, kad patiekalas būtų dar skanesnis. Mėgaukitės šiuo plovu kaip pagrindiniu patiekalu arba kaip garnyru prie kitų mėgstamų valgių.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didesnė, gili, geriausia nelipni)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Šaukštas maišymui
- Puodas (Ryžiams virti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 200 g Šoninė - Supjaustyta šiaudeliais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Supjaustyta šiaudeliais
- 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta šiaudeliais
- 100 g Šaldytos šparaginės pupelės
- 1 stiklinė Trijų rūšių ryžiai - Baltieji, raudonieji ir juodieji (laukiniai)
- 3 šaukštai Sojos padažas
- 3 šaukštai Kečupas
- 100 g Brokolis - Smulkintas
- Druska, pipirai ir mėgstami prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Supjaustykite šoninę šiaudeliais ir pakepinkite keptuvėje su svogūnu, kol svogūnas suminkštės ir taps auksinės spalvos.
- Įdėkite supjaustytą morką ir toliau kepinkite, kol ji suminkštės.
- Pridėkite raudonąją papriką ir šaldytas šparagines pupeles. Kepkite dar keletą minučių.
- Pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
- Išvirkite trijų rūšių ryžius pagal instrukciją ant pakuotės ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis.
- Įpilkite sojos padažą ir kečupą, gerai išmaišykite.
- Pridėkite smulkintą brokolį ir viską sumaišykite. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Pabaigai…
Galite pridėti ir kitų daržovių pagal savo skonį. Šis plovas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ir šventiniam stalui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 40mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 60mg