
Pagruzdinti lietiniai su lydytu sūriu ir kumpiu
Šie pagruzdinti lietiniai su lydytu sūriu ir kumpiu yra tobuli greitiems pietums ar vakarienei. Traškus išorinis sluoksnis slepia šiltą ir gardų sūrio bei kumpio įdarą, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Pasiruošimas labai paprastas, o rezultatas džiugina tiek mažuosius, tiek suaugusius šeimos narius.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausia naudoti nelipnią keptuvę)
- Plakimo šluotelė (Reikalinga kiaušiniams plakti)
- Dubuo (Kiaušiniams ir džiūvėsėliams)
- Mentelė (Lietiniams apversti)
Ingredientai
Tešla
- 200 ml Pienas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 1 v.š. Alyvuogių aliejus
- 100 g Miltai
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 100 g Lydytas sūris
- 100 g Kiaulienos kumpis
- 50 g Kietasis sūris - Smulkiai tarkuotas
Papildomi ingredientai
- 2 vnt Plakti kiaušiniai - Paniruotei
- 100 g Džiūvėsėliai - Paniruotei
- Alyvuogių aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą lietiniams: sumaišykite pieną, kiaušinius, alyvuogių aliejų, miltus ir druską iki vientisos masės.
- Iškepti lietiniai: supilkite tešlą į karštą keptuvę ir iškepkite plonus blynus iš abiejų pusių.
- Įdaras: ant kiekvieno lietinio uždėkite lydyto sūrio, kumpio ir tarkuoto kietojo sūrio. Sulankstykite lietinius, kad įdaras būtų viduje.
- Paniravimas: lietinius pamirkykite plaktame kiaušinyje, pavoliokite džiūvėsėliuose.
- Galiausiai, įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite lietinius iš abiejų pusių iki traškios, auksinės spalvos.
Pabaigai…
Norint pasiekti geriausią skonį, rekomenduojama naudoti kietąjį sūrį, kaip tarkuotą čedario ar parmezano.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg