Pakepinti Cepelinai su Grietine ir Svogūnais

Pakepinti Cepelinai su Grietine ir Svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie cepelinai yra likutis iš vakarykštės vakarienės, bet kai jie kepti su trupučiu aliejaus ir pagardinti grietine bei svogūnais, tampa puikiu ir skaniu patiekalu, kuris padeda lengvai prastumti lietingą dieną. Cepelinų pakepimas suteikia jiems papildomą traškumą ir skonį, todėl jie yra ne tik likutis, bet ir puikus būdas mėgautis tradicine lietuviška virtuve nauju būdu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriausia nelipni)
  • Peilis (Supjaustyti svogūnus)
  • Mentelė (Apversti cepelinus)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Cepelinai - Vakarykščiai cepelinai, jau virti
  • 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepti cepelinus
  • 100 g Grietinė - Pridedama prie keptų cepelinų
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas mažais gabaliukais

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite svogūną mažais gabaliukais.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
  • Įdėkite cepelinus į keptuvę ir kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos ir traškios, apie 7-8 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Pačioje pabaigoje, kol cepelinai dar kepa, pridedame pjaustytus svogūnus ir lengvai apkepame kartu.
  • Nuimkite cepelinus nuo ugnies, užpilkite grietine ir patiekite su pakepintais svogūnais.

Pabaigai…

Galite pridėti daugiau grietinės pagal skonį arba įmaišyti šiek tiek česnako į grietinę, kad suteiktumėte papildomo skonio. Jei norite traškesnių cepelinų, į keptuvę galima pridėti daugiau aliejaus ir kepti ant aukštesnės ugnies, tačiau būkite atsargūs, kad jie nesudegtų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 14gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 20mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 6mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai, Kepti patiekalai, Lietuviška virtuvė, Likučių panaudojimas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai