Paniruotos didžiosios krevetės su ryžių garnyru
Kai vyrui atsibosta bulvės (šeimoje aš – bulvinė), jis gamina ryžius. Greitai ir skaniai. Nors kruopų nemėgstu, bet taip pagamintus ryžius valgau mielai. Šis receptas atskleidžia, kaip paprastai ir skaniai paruošti paniruotas krevetes ir ryžių garnyrą.
Reikalingi Įrankiai
- Karšto oro gruzdintuvė (Krevetėms kepti)
- Puodas (Ryžiams virti)
- Kepimo mentelė (Daržovėms maišyti)
Ingredientai
Krevetės
- 500 g Paniruotos didžiosios krevetės - Šaldytos
Ryžių garnyras
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Cukinija - Smulkiai pjaustyta
- 1 vnt Imbieras - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Paprika - Smulkiai pjaustyta
- 200 g Ryžiai - Nepjaustyti
- 2 a.š. Paprikos milteliai
- Pagal skonį Druska
- 1 pakelis Kario padažas
Gaminimo eiga
- Krevetes pirkome paniruotas ir šaldytas. Iki galo neatšilusias dėkite į karšto oro gruzdintuvę. Kepkite 15 min. 200°C be riebalų.
- Puode su sviestu ir šlakeliu aliejaus apkepkite pjaustytas daržoves: svogūną, česnaką, cukiniją, imbierą, papriką. Sudėkite ryžius, pylėkite vandens ir virkite. Gardinkite paprikos milteliais, druska.
- Kario padažas – iš pakelio. Užpilkite ant krevečių ir ryžių patiekalo.
Pabaigai…
Jei norite, galite pakeisti kario padažą naminiu kario padažu. Taip pat galima eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg