Paprasčiausia kiaulienos ir vištienos šaltiena

Paprasčiausia kiaulienos ir vištienos šaltiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Na ar megstate šaltiena? Aš labai 🙂 Šį kartą kiaulienos ir vištienos šaltiena, pats paprasčiausias, bet turbūt skaniausias receptas. Verdu ilgai, kol mėsytė krenta nuo kaulo, vis nugraibydama putas. Vištiena ir morkas išimu anksčiau. Sultinį perkosiu porą kartų, susmulkinu mėsytę ir morkas ir sudėjus į sultinį užverdu, dar kartą nugraibau putas ir dedu druskos, pipirų pagal savo skonį. Tada pilu į indelius ir dedu į šaldytuvą, skanauju kitą dieną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 4 hours
Iš viso 4 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, mėsai virti)
  • Sietas (Sultiniui perkošti)
  • Indeliai (Šaltienai laikyti)
  • Peilis (Mėsytės ir morkų smulkinimui)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 1 vnt Nedidelė kiaulės karka
  • 2 vnt Kiaulės kojos
  • 3-4 vnt Nedideli vištienos ketvirčiai
  • 2 vnt Morkos
  • 1 vnt Svogūnas
  • Lauro lapai - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Į didelį puodą sudėti kiaulės karką, kiaulės kojas, vištienos ketvirčius, morkas ir svogūną. Įpilti vandens tiek, kad apsemtų mėsą. Užvirinti ir nuolat nugraibant putas virti ilgai, kol mėsa pradeda kristi nuo kaulo.
  • Vištieną ir morkas išimti iš puodo anksčiau, kai tik jos išvirs. Sultinį perkošti per sietą porą kartų, kad būtų skaidrus.
  • Susmulkinti vištienos mėsą ir morkas. Kiaulės karką ir kojas atvėsinti ir taip pat smulkiai supjaustyti.
  • Smulkintą mėsą ir morkas sudėti atgal į sultinį, užvirinti, dar kartą nugraibant putas. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
  • Šaltieną supilstyti į indelius ir palikti atvėsti. Laikyti šaldytuve per naktį.

Pabaigai…

Galite pridėti česnako, jei norite intensyvesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 45gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kiauliena, Šaltiena, Tradicinis receptas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai