Paprastas ir greitas obuolių pyragas

Paprastas ir greitas obuolių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis obuolių pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norisi greito ir paprasto deserto. Pagamintas iš keleto paprastų ingredientų, jis yra lengvas ir švelniai saldus. Kepdamas jis paskleis malonų vanilės aromatą, o riešutų ir razinų mišinys suteiks traškumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Plakimo šluotelė (Ingredientams sumaišyti)
  • Mentelė (Tešlai išpilti į formą)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 1 indelis Saldus sutirštintas pienas
  • 100 g Tirpintas sviestas
  • 1 a.š. Vanilės ekstraktas
  • 1 puodelis Miltai
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • Žiupsnelis Druska
  • 3 vnt Nulupti ir kubeliais pjaustyti obuoliai
  • Sauja Riešutų ir razinų mišinys - Pabarstymui ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius suplakti su saldžiu sutirštintu pienu ir tirpintu sviestu. Įmaišyti vanilės ekstraktą.
  • Įplakti miltus, kepimo miltelius ir druską. Gautą tešlą sumaišyti su kubeliais pjaustytais obuoliais.
  • Tešlą supilti į kepimo formą ir pabarstyti riešutų ir razinų mišiniu.
  • Kepti 180°C orkaitėje apie 45 minutes, kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Pyragą išimti iš orkaitės ir atvėsinti. Prieš patiekiant, apibarstyti cukraus pudra.

Pabaigai…

Šis pyragas yra labai universalus, todėl galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., pridėti cinamono ar šokolado gabalėlių į tešlą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 7gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greitas desertas, Lengvas pyragas, Obuolių pyragas, Riešutai ir razinos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai