Paprastas purių obuolių pyragas

Paprastas purių obuolių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mano draugė, kaip ir aš, mėgsta paprastus pyragus, bet kodėl visada viskas nurodoma stiklinėmis? Man patinka, kai receptai yra paprasti ir aiškūs. Šis obuolių pyragas yra būtent toks – neperkrautas sudėtingais nurodymais, bet labai skanus. Pagaminsite greitai, ir visa šeima liks patenkinta.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
  • Plakimo šluotelė (Tešlai išplakti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Peilis (Obuoliams pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 6 vnt Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti skiltelėmis
  • 2 stiklinės Miltai
  • 1 stiklinė Cukrus
  • 1 stiklinė Pienas
  • 150 g Sviestas - Ištirpintas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 2 a.š. Kepimo milteliai
  • Žiupsnelis Druska
  • Cukraus pudra - Pabarstyti ant viršaus
  • Cinamonas - Pabarstyti ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  • Įmaišykite kiaušinius, ištirpintą sviestą ir pieną, kol tešla taps vientisa.
  • Sudėkite obuolius į tešlą ir gerai išmaišykite.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 50 minučių arba kol pyragas taps auksinės spalvos.
  • Prieš patiekdami, pabarstykite pyragą cukraus pudra ir cinamonu.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairių rūšių obuolius – nuo rūgščių iki saldžių, tai suteiks pyragui įdomesnį skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 300gBaltymai: 30gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 180gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Obuoliai, Obuolių pyragas, Paprasti receptai, Purūs pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai