
Paprastas purių obuolių pyragas
Mano draugė, kaip ir aš, mėgsta paprastus pyragus, bet kodėl visada viskas nurodoma stiklinėmis? Man patinka, kai receptai yra paprasti ir aiškūs. Šis obuolių pyragas yra būtent toks – neperkrautas sudėtingais nurodymais, bet labai skanus. Pagaminsite greitai, ir visa šeima liks patenkinta.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
- Plakimo šluotelė (Tešlai išplakti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Peilis (Obuoliams pjaustyti)
Ingredientai
- 6 vnt Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti skiltelėmis
- 2 stiklinės Miltai
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 stiklinė Pienas
- 150 g Sviestas - Ištirpintas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 a.š. Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
- Cukraus pudra - Pabarstyti ant viršaus
- Cinamonas - Pabarstyti ant viršaus
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
- Įmaišykite kiaušinius, ištirpintą sviestą ir pieną, kol tešla taps vientisa.
- Sudėkite obuolius į tešlą ir gerai išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 50 minučių arba kol pyragas taps auksinės spalvos.
- Prieš patiekdami, pabarstykite pyragą cukraus pudra ir cinamonu.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairių rūšių obuolius – nuo rūgščių iki saldžių, tai suteiks pyragui įdomesnį skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 30gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 180gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg