
Paprasti sotūs pusrytukai su rūkytais lašinukais
Šis paprastas, bet sotus patiekalas puikiai tinka greitiems ir maistingiems pusryčiams. Rūkyti lašinukai, pakepti su kiaušiniais ir patiekiami su žirneliais bei majonezu, primena senovinius kaimiškus pusryčius. Skanu su šviežia duonyte.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudojama lašinukams ir kiaušiniams kepti)
- Šaukštas (Majonezui ir žirneliams sumaišyti)
- Peilis (Svogūnų pjaustymui)
Ingredientai
Lašinukai su kiaušiniais
- 2 vnt Kiaušiniai
- 50 g Rūkyti lašinukai - Supjaustyti mažais gabaliukais
- 100 g Konservuoti žirneliai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 v.š. Majonezas
Gaminimo eiga
- Pakepinkite lašinukus keptuvėje, kol jie taps traškūs.
- Į keptuvę įmuškite kiaušinius ir kepkite kartu su lašinukais, kol jie taps norimo iškepimo lygio.
- Žirnelius sumaišykite su majonezu ir smulkintu svogūnu.
- Patiekite kiaušinius su lašinukais kartu su žirnelių mišiniu. Patiekalas skanus su šviežia duona.
Pabaigai…
Jei norite daugiau skonio, galite pridėti smulkiai pjaustytų petražolių arba krapų į žirnelių mišinį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 12gBaltymai: 18gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 14gCholesterolis: 250mgNatris: 600mgKalis: 150mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg