Paraugintas milžiniškas agurkas

Paraugintas milžiniškas agurkas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šį milžinišką agurką gavau dovanų iš kaimynų. Jo dydis įspūdingas, bet skonis vis dar puikus. Pamaniau, kad būtų įdomu jį parauginti, o štai ir receptas, kaip tai padaryti. Toks užkandis ne tik skanus, bet ir puikiai tinka svečių sutikimui!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 day
Iš viso 1 day 20 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 15 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis stiklainis (Tinka agurkų rauginimui)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Didelis agurkas - Supjaustytas į kelias dalis
  • 2 l Vanduo - Užvirinti ir atvėsinti
  • 100 g Druska
  • 4 skiltelės Česnakas - Sutrintas
  • 10 g Krapai - Švieži, smulkinti
  • 5 vnt Juodieji pipirai - Sveiki
  • 2 lapai Lauro lapai

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite agurką į kelias dalis, kad tilptų į stiklainį.
  • Užvirinkite vandenį su druska, atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  • Sukraukite agurko gabaliukus į stiklainį, pridėkite česnako, krapų, pipirų ir lauro lapų.
  • Užpilkite atvėsusiu sūrymu ir uždenkite stiklainį dangteliu, bet neuždarykite sandariai.
  • Laikykite šiltai apie 24 valandas, po to perkelkite į vėsią vietą ir laikykite dar 5-7 dienas, kol agurkai bus pilnai parauginti.
  • Patiekite kaip užkandį ar garnyrą prie pagrindinių patiekalų.

Pabaigai…

Galite pridėti kitų prieskonių, tokių kaip garstyčių sėklos ar čili pipirai, pagal savo skonį. Svarbu, kad agurkai būtų pilnai panirę į sūrymą rauginimo metu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 15kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 0.5gNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Agurkas, Dideli agurkai, Marinuoti agurkai, Rauginti agurkai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai