Perlinės kruopos su mėsytė

Perlinės kruopos su mėsytė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sekmadienio pietums – paprasta ir skani perlinių kruopų sriubytė. Tai paprastas receptas, pagamintas iš perlinių kruopų, morkytės, raugintų agurkų ir mėsytės. Ši sriuba puikiai tinka rudens dienoms, kai norisi kažko šilto ir soti. Prieskoniai pagal skonį praturtina šį tradicinį lietuvišką patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, sriubai virti)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

  • 150 g Perlinės kruopos
  • 300 g Mėsytė - Geriausia jautiena
  • 2 vnt Morkos - Nupjautos ir supjaustytos
  • 2 vnt Rauginti agurkai - Supjaustyti
  • Prieskoniai pagal skonį - Druska, pipirai, lauro lapai

Gaminimo eiga
 

  • Perlines kruopas užmerkite 1-2 valandas prieš verdant. Tada kruopas nuplaukite ir užvirkite puode su vandeniu.
  • Mėsytę supjaustykite mažais gabaliukais ir įdėkite į puodą su kruopomis. Virkite apie 30 minučių.
  • Pridėkite morkas ir raugintus agurkus, bei virkite dar apie 20 minučių.
  • Pagardinkite prieskoniais pagal skonį ir virkite dar 10 minučių. Patiekite karštą.

Pabaigai…

Jei norite intensyvesnio skonio, galite įdėti daugiau raugintų agurkų arba mėsytės.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Lietuviškas receptas, Mėsytė, Perlinės kruopos, Rauginti agurkai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating