Perlinių kruopų sriuba su daržovėmis
Ši sriuba su perlinėmis kruopomis yra ne tik maistinga, bet ir itin sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltam orui. Kruopos praturtina sriubą, suteikdamos jai unikalų skonį ir tekstūrą, o daržovės prideda natūralų saldumą ir šviežumą. Receptas yra paprastas, tačiau labai maistingas, puikiai tinka kasdieniniam valgymui ar net svečiuose.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas virti sriubai)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas maišymui (Ilgas, patogus maišyti sriubą)
- Sietelis (Kruopoms perplauti)
Ingredientai
- 200 g Perlinės kruopos - Gerai perplautos
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Lauro lapai
- 3 vnt Kvapieji pipirai
- 1 litras Daržovių sultinys - Galima pakeisti vandeniu
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- Šiek tiek Petražolės - Smulkintos, garnyrui
Gaminimo eiga
- Perlinės kruopos perplauti sietelyje po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps švarus.
- Puode užvirinti sultinį. Sudėti kruopas ir virti ant vidutinės ugnies apie 30 minučių.
- Sudėti bulves, morkas ir svogūną. Įdėti lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Virti dar 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Nukelti nuo ugnies ir leisti šiek tiek pastovėti.
- Prieš patiekiant, apibarstyti smulkintomis petražolėmis.
Pabaigai…
Sriubą galima papildyti šviežiomis daržovėmis pagal sezoną, pavyzdžiui, cukinija ar paprikomis, kad pridėtumėte papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 1gNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg