Perlinių kruopų sriuba su daržovėmis

Perlinių kruopų sriuba su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši sriuba su perlinėmis kruopomis yra ne tik maistinga, bet ir itin sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltam orui. Kruopos praturtina sriubą, suteikdamos jai unikalų skonį ir tekstūrą, o daržovės prideda natūralų saldumą ir šviežumą. Receptas yra paprastas, tačiau labai maistingas, puikiai tinka kasdieniniam valgymui ar net svečiuose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas virti sriubai)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas maišymui (Ilgas, patogus maišyti sriubą)
  • Sietelis (Kruopoms perplauti)

Ingredientai
  

  • 200 g Perlinės kruopos - Gerai perplautos
  • 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 3 vnt Kvapieji pipirai
  • 1 litras Daržovių sultinys - Galima pakeisti vandeniu
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • Šiek tiek Petražolės - Smulkintos, garnyrui

Gaminimo eiga
 

  • Perlinės kruopos perplauti sietelyje po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps švarus.
  • Puode užvirinti sultinį. Sudėti kruopas ir virti ant vidutinės ugnies apie 30 minučių.
  • Sudėti bulves, morkas ir svogūną. Įdėti lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Virti dar 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Nukelti nuo ugnies ir leisti šiek tiek pastovėti.
  • Prieš patiekiant, apibarstyti smulkintomis petražolėmis.

Pabaigai…

Sriubą galima papildyti šviežiomis daržovėmis pagal sezoną, pavyzdžiui, cukinija ar paprikomis, kad pridėtumėte papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 1gNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Daržovių sriuba, Perlinės kruopos, Sotūs patiekalai, Sveika mityba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating