Perlinių-žirnių sriuba su sprandinės gabaliukais

Perlinių-žirnių sriuba su sprandinės gabaliukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Gera diena! Kad pilvukams šilta būtų 😊, perlinių-žirnių SRIUBA. Turėjau sprandinės porą gabaliukų, išviriau, pakepinau svogūną, morką. Bulvės pjaustytos. Mėsą supjausčiau į sriubą įdėjau. Aš niekad neišmetu rūkytų lašinukų odelių, gal Jums ir keista… 😋, (čia netaupymo tikslams 😊), bet man skonį priduoda, net virdama bulves įdedu, panaudojau ir šiandien sriubai. Taip, mama gamindavo… o antram patiekalui yra vakarykščio maisto likučiai, trūko tik sriubos. Šiltos dienos! 🥰
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, sriubai virti)
  • Keptuvė (Svogūnams ir morkoms pakepti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Samtis (Sriubai išmaišyti ir patiekti)

Ingredientai
  

Perliniai žirniai

  • 200 g Perliniai žirniai - Per naktį mirkyti

Sriubos pagrindas

  • 2 gabaliukai Sprandinė - Išvirti ir supjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Pakepintas
  • 1 vnt Morka - Pakepinta
  • 3 vnt Bulvės - Pjaustytos
  • Rūkyti lašinukai - Odelės, pagal skonį
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • Pagal skonį Krapai - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Perlinius žirnius per naktį mirkyti šaltame vandenyje.
  • Sprandinę išvirti puode, kol bus minkšta. Atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais.
  • Svogūną ir morką pakepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės.
  • Puode užvirti vandenį, sudėti perlinius žirnius ir virti apie 30 minučių.
  • Pridėti supjaustytas bulves ir toliau virti dar apie 15 minučių.
  • Į puodą sudėti pakepintą svogūną, morką, ir sprandinės gabaliukus. Pagardinti druska, pipirais ir rūkytų lašinukų odelėmis pagal skonį.
  • Viską gerai išmaišyti ir virti dar apie 10 minučių, kol visi ingredientai bus gerai susimaišę.
  • Patikus sriubą, papuošti šviežiais krapais. Patiekti karštą.

Pabaigai…

Rūkyti lašinukai suteikia sriubai ypatingą skonį, todėl verta išbandyti net jei tai atrodo neįprasta. Taip pat galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar mėsos rūšimis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Perliniai žirniai, Receptai su nuotraukomis, Rūkyti lašinukai, Sprandinė, Sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating