
Perloto su bazilikų pesto ir brokoliais
Šis perloto su bazilikų pesto ir brokoliais yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko sveiko ir skanaus. Jis primena rizotą, bet pagamintas su perlinių kruopų pagrindu. Receptas atskleidžia, kaip lengvai galima paversti paprastas perlines kruopas į gurmanišką patiekalą, pridedant brokolių ir bazilikų pesto.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili, tinka troškinimui)
- Puodas (Sultiniui pašildyti)
- Mentelė (Kruopoms maišyti)
- Tarkavimo mašina (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 100 g Perlinių kruopų
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 700 ml Daržovių sultinio
- 200 g Brokoliai - Smulkinti
- 1 šaukštas Bazilikų pesto
- 50 g Pecorino sūris - Tarkuotas
- 50 g Gouda sūris - Tarkuotas
- šiek tiek Alyvuogių aliejaus - Kepimui
- šiek tiek Sviesto - Kepimui
- šiek tiek Baltojo vyno - Neprivaloma, bet rekomenduojama
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ant trupučių aliejaus ir sviesto apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
- Suberkite perlines kruopas ir kelias minutes maišydami kepkite.
- Įpilkite truputį baltojo vyno ir leiskite jam išgaruoti.
- Po truputį pilkite daržovių sultinį, leisdami kruopoms jį sugerti, ir tęskite, kol kruopos bus beveik išvirusios.
- Pridėkite smulkintus brokolius ir dar šiek tiek patroškinkite.
- Įdėkite bazilikų pesto ir tarkuotą sūrį, viską gerai sumaišykite.
- Patiekite karštą perloto.
Pabaigai…
Jeigu norite, galite naudoti kitus mėgstamus daržovių sultinius ar pridėti daugiau daržovių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 40mg