Pesto vištiena

Pesto vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Bandelės gali būti ne tik saldžios, jos gali būti ir sočios, ir tokios pat skanios. Šis patiekalas lyg didžiulė bandelė, kurios viduje skaniai apkepusi vištiena, aromatingas pesto padažas ir gražiai išsilydęs sūris…
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • Picos tešla arba jau pagaminta mielinė tešla
  • 400 g nurinktų vištos blauzdelių
  • Stiklinė pesto padažo
  • 120 g mocarelos sūrio
  • 30 g lydyto sviesto
  • 3 skiltelės česnako
  • Sauja petražolių

Gaminimo eiga
 

  • Mielinė tešlą padalinti į nedideles dalis, iškočioti ir suvynioti kaip riestainius be tarpų (galima naudoti ir kitokią formą, arba tiesiog padaryti plokščius rutuliukus).
  • Sudėti į kepimo indą šalia vienas kito, palikti, kad tiek tiek pakiltų. Kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol paruduos ir tešla iškils (apie 12 min.)
  • Tešlą išimti iš kepimo indo, išilgai padalyti perpus, nuimti viršų.
  • Nurinktų vištos blauzdelių mėsytę sudėti ant keptos tešlos pagrindo, suberti pesto padažą, viską paskirstyti, suberti mocarelos sūrį ir uždengti likusią keptos tešlos dalį.
  • Į atskirą puodelį supilti lydytą sviestą ir sutarkuotas česnako skilteles,suberti smulkintas petražoles, išmaišyti ir patepti tešlos viršų.
  • Sudėti į kepimo indą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 10 min. (kad mėsytė peršiltų, o sūris išsilydytų)
  • Skanaus 🙂

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai