Pica iš likusios varškėtukų tešlos
O buvo taip šį vakarą 😊, liko gan nemažai tešlos nuo varškėtukų iš po užvakar (likusią tešlą įdėjau į indą, apgaubiau maistine plėvele ir į šaldytuvą). Tešla buvo paprasta: tiesiog vanduo, miltai, varškė, druska. Mano tešla buvo varškėtukams: 3 pakeliai varškės po 180 g, 2 kiaušiniai, 9 kupini valgomieji šaukštai miltų, žiupsnelis druskos. Likusi tešla buvo perdirbta į picą, kurios pagrindą patepiau pomidorų pasta, uždėjau pjaustytus pievagrybius, marinuotus agurkus, šalto rūkymo šoninę, rūkytą dešrą, virtą brokolį, žoleles (čiobreliai, krapai, petražolės), pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir fermentinį sūrį. Kepiau paprastoje orkaitėje 180°C apie 15 min.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Paprasta, be ventiliatoriaus, 180°C)
- Kepimo skarda (Išklota sviestiniu popieriumi)
- Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Ingredientams pjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 3 pakeliai Varškė - Po 180 g
- 2 vnt Kiaušiniai
- 9 v.š. Miltai - Kupini
- Žiupsnelis Druska
Picos priedai
- 2 v.š. Pomidorų pasta
- 100 g Pievagrybiai - Pjaustyti
- 50 g Marinuoti agurkai - Smulkiai pjaustyti
- 50 g Šalto rūkymo šoninė - Smulkiai pjaustyta
- 50 g Rūkyta dešra - Riekelės
- 50 g Virtas brokolis - Maži pumpuriukai
- Žolelės - Čiobreliai, krapai, petražolės
- 50 g Saulėje džiovinti pomidorai - Aliejuje, pjaustyti
- 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
Gaminimo eiga
- Pabarstykite tešlą miltais ir plonai iškočiokite.
- Perkelkite tešlą į sviestiniu popieriumi išklotą skardą.
- Patepkite tešlą pomidorų pasta.
- Uždėkite pjaustytus pievagrybius, marinuotus agurkus, šalto rūkymo šoninę, rūkytą dešrą, virtus brokolius, žoleles ir saulėje džiovintus pomidorus.
- Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 15 minučių.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius picos priedus, priklausomai nuo to, ką turite šaldytuve.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 200mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg