Pieniška daržovių sriuba su šviežiomis morkomis

Pieniška daržovių sriuba su šviežiomis morkomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ši pieniška daržovių sriuba yra ypatinga savo šviežiai iškastomis morkomis, kurios yra itin traškios ir saldžios. Šviežios daržo gėrybės suteikia sriubai ne tik skonio, bet ir maistingumo. Tinka kaip lengvas pietų ar vakarienės patiekalas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 180 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vidutinio dydžio)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Lentelė (Pjaustymui)
  • Samčiai (Sriubai maišyti ir patiekti)

Ingredientai
  

  • 500 ml Pienas - Galima naudoti pilno riebumo
  • 2 vnt Morkos - Šviežios, supjaustytos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 1 vnt Bulvė - Supjaustyta kubeliais
  • 200 ml Vanduo - Pagal poreikį
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Supilkite pieną į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Pridėkite pjaustytas morkas, svogūną ir bulvę. Įpilkite vandens, kad apsemtų daržoves.
  • Kai sriuba užverda, sumažinkite ugnį ir virkite, kol daržovės taps minkštos, apie 20-25 minutes.
  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite karštą.

Pabaigai…

Jeigu norite, sriubą galima pagardinti trupučiu sviesto, kuris suteiks papildomo kreminio skonio. Taip pat galite pridėti žalumynų, pavyzdžiui, krapų ar petražolių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 180kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 20mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Lengvas patiekalas, Pieniška sriuba, Šviežios morkos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating