
Pieniška daržovių sriuba su šviežiomis morkomis
Ši pieniška daržovių sriuba yra ypatinga savo šviežiai iškastomis morkomis, kurios yra itin traškios ir saldžios. Šviežios daržo gėrybės suteikia sriubai ne tik skonio, bet ir maistingumo. Tinka kaip lengvas pietų ar vakarienės patiekalas.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Lentelė (Pjaustymui)
- Samčiai (Sriubai maišyti ir patiekti)
Ingredientai
- 500 ml Pienas - Galima naudoti pilno riebumo
- 2 vnt Morkos - Šviežios, supjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Bulvė - Supjaustyta kubeliais
- 200 ml Vanduo - Pagal poreikį
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Supilkite pieną į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Pridėkite pjaustytas morkas, svogūną ir bulvę. Įpilkite vandens, kad apsemtų daržoves.
- Kai sriuba užverda, sumažinkite ugnį ir virkite, kol daržovės taps minkštos, apie 20-25 minutes.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite karštą.
Pabaigai…
Jeigu norite, sriubą galima pagardinti trupučiu sviesto, kuris suteiks papildomo kreminio skonio. Taip pat galite pridėti žalumynų, pavyzdžiui, krapų ar petražolių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 180kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 20mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 10mg