
Pikantiška čiabatos užkandėlė karšto oro gruzdintuvėje
Šiandienos pusryčiams pasigaminau paprastą, tačiau itin skanią užkandėlę iš čiabatos ir pikantiškos mišinuko, užkepto karšto oro gruzdintuvėje. Kadangi liko šiek tiek čiabatos duonos, nusprendžiau ją panaudoti tokiu būdu, ir rezultatas pranoko lūkesčius – traškios ir skanios riekelės puikiai tiko pusryčiams ar užkandai.
Reikalingi Įrankiai
- Karšto oro gruzdintuvė (Naudota užkepti duonai su pikantišku mišiniu.)
- Peilis (Čiabatos duonai supjaustyti.)
- Mentelė (Mišiniui ant duonos tepti.)
Ingredientai
Čiabata
- 1 vnt Čiabatos duonos riekės - Gali būti pakeista kita mėgstama duona.
Pikantiškas mišinys
- 100 g Tarkuotas sūris - Gali būti naudojamas mėgstamas sūris.
- 2 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnelis Druska ir pipirai - Pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Sumaišykite tarkuotą sūrį su kiaušiniais, druska ir pipirais.
- Mišinį užtepkite ant čiabatos riekelių.
- Riekeles dėkite į karšto oro gruzdintuvę ir kepkite 5 minutes, kol paviršius taps auksinės spalvos.
- Patiekite iš karto, skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais sūriais ar pridėti šiek tiek žalumynų, pvz., kapotų svogūnų laiškų, dėl papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 12gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 450mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 300IU