
Plikyti lietiniai su karamelizuotais obuoliais
Šie plikyti lietiniai yra ne tik ploni ir elastingi, bet ir ypatingai skanūs, kai valgomi su karamelizuotais obuoliais. Receptas įkvėptas tradicinių lietinių, tačiau su šiuo netikėtu, bet maloniu poskoniu, kuris leis jums iš naujo atrasti šį paprastą, bet nepaprastą desertą.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Plikytiems lietiniams kepti)
- Puodas (Vandeniui virinti ir įmaišyti į tešlą)
- Šaukštas (Tešlai maišyti ir obuoliams karamelizuoti)
- Mentelė (Lietiniams vartyti)
Ingredientai
Tešla
- 2 vnt Dideli kiaušiniai
- 25 g Cukrus
- 25 g Tirptas sviestas
- 200 g Miltai
- 350 g Pienas
- 150 g Vanduo - Virintas, pridėti prie tešlos po pastovėjimo
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 100 g Cukrus - Karamelizavimui
- 100 g Sviestas - Karamelizavimui
- 3 vnt Obuoliai - Smulkiai supjaustyti
- Cinamonas - Pagal skonį
- Vanilinas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaušinius, cukrų, tirptą sviestą ir miltus su pienu, kol gausite vientisą tešlą. Leiskite pastovėti 15 minučių.
- Po 15 minučių pridėkite virintą vandenį ir maišykite, kol pasieksite norimą konsistenciją. Tešla turi būti skysta, bet ne per skysta.
- Kepkite lietinius ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
- Karamelizuokite cukrų ir sviestą keptuvėje, kol gausite auksinį mišinį. Pridėkite smulkintus obuolius ir maišykite, kol jie taps minkšti ir karamelizuoti. Pagardinkite cinamonu ir vanilinu.
- Patiekite lietinius, užpildytus karamelizuotais obuoliais. Papuoškite šviežiomis mėlynėmis ir mėtomis, jei norite.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka rudeniui, kai obuoliai yra patys skaniausi. Taip pat galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar prieskoniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 10gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 50gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg