Plikytos tešlos čeburekai

Plikytos tešlos čeburekai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie čeburekai yra pagaminti iš plikytos tešlos, kuri yra lengvai pagaminama ir labai skani. Jie puikiai tinka vakarienei ar užkandžiams. Įdaras gali būti įvairus – nuo mėsos iki daržovių ar grybų. Šis receptas kilęs iš mano močiutės, kuri visada sakydavo, kad skaniausi čeburekai yra tie, kurie kepti su daug aliejaus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 vnt

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti ir minkymui)
  • Keptuvė (Aliejuje kepti čeburekams)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus pertekliui sugerti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 stiklinės Miltai
  • 3 šaukštai Aliejus
  • 1 stiklinė Karštas virintas vanduo
  • 0.5 šaukštelio Druska

Įdaras

  • Įdarą pasirinkite pagal save - Mėsa, daržovės, grybai ir t.t.

Gaminimo eiga
 

  • Į miltus dedame pusę šaukštelio druskos, pilame tris šaukštus aliejaus, sumaišome viską ir užpilame karštu virintu vandeniu. Viską vėl sumaišome, truputį palaukiame, ir minkome tešlą.
  • Įdarą dedame pagal savo skonį. Aš dariau su faršu, bet labai skanu su daržovėmis, grybais ir t.t.
  • Kepame keptuvėje aliejuje. Aliejaus nepagailime.
  • Patiekiame karštus. Skanaus!

Pabaigai…

Šį receptą galite pritaikyti įvairiems įdarams. Svarbu, kad tešla būtų gerai išminkyta ir plona.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 250mgKalis: 100mgSkaidulos: 2g
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Kepta tešla, Plikyta tešla, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai