
Plikytos tešlos čeburekai
Šie čeburekai yra pagaminti iš plikytos tešlos, kuri yra lengvai pagaminama ir labai skani. Jie puikiai tinka vakarienei ar užkandžiams. Įdaras gali būti įvairus – nuo mėsos iki daržovių ar grybų. Šis receptas kilęs iš mano močiutės, kuri visada sakydavo, kad skaniausi čeburekai yra tie, kurie kepti su daug aliejaus.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti ir minkymui)
- Keptuvė (Aliejuje kepti čeburekams)
- Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus pertekliui sugerti)
Ingredientai
Tešla
- 3 stiklinės Miltai
- 3 šaukštai Aliejus
- 1 stiklinė Karštas virintas vanduo
- 0.5 šaukštelio Druska
Įdaras
- Įdarą pasirinkite pagal save - Mėsa, daržovės, grybai ir t.t.
Gaminimo eiga
- Į miltus dedame pusę šaukštelio druskos, pilame tris šaukštus aliejaus, sumaišome viską ir užpilame karštu virintu vandeniu. Viską vėl sumaišome, truputį palaukiame, ir minkome tešlą.
- Įdarą dedame pagal savo skonį. Aš dariau su faršu, bet labai skanu su daržovėmis, grybais ir t.t.
- Kepame keptuvėje aliejuje. Aliejaus nepagailime.
- Patiekiame karštus. Skanaus!
Pabaigai…
Šį receptą galite pritaikyti įvairiems įdarams. Svarbu, kad tešla būtų gerai išminkyta ir plona.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 5gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 250mgKalis: 100mgSkaidulos: 2g