Ploni lietiniai su figų džemu
Vaje vaje, parduotuvių lentynas okupuoja figos! Tai antroji mano priklausomybė, kuri man ramiai miegot neleidžia visą rudenį. Sekmadienio rytas, kol visi dar snaudžia, prikepu visą lėkštę lietinių. Esu minėjusi, kad darau visai paprastus, bet nuo to jie nei kiek ne per prasti. Figų džemas: 1 kg figų, 0.3 kg cukraus, 0.2 kg vandens, pakelis pektino, dvi nedidelės citrinos.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Lietiniams blynams kepti)
- Blenderis (Figų džemui paruošti)
- Citrinų spaudyklė (Citrinų sultims išspausti)
- Maišymo indas (Tešlai paruošti)
- Kepimo mentelė (Blynams apversti)
Ingredientai
Lietiniai blynai
- 200 g Miltai
- 300 ml Vanduo
- 3 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnelis Druska
- Pagal skonį Cukrus - Jei įdaras saldus, dėti mažiau
Figų džemas
- 1 kg Figų
- 0.3 kg Cukrus
- 0.2 kg Vanduo
- 1 pakelis Pektinas
- 2 vnt Nedidelės citrinos
Gaminimo eiga
- Sumaišyti miltus, vandenį, kiaušinius, druską ir cukrų tešlai. Tešlą gerai išplakti.
- Kepti lietinius blynus keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
- Figų džemui: figas užpilti vandeniu ir virti. Vaisiams patyžus, prablenderiuoti ir pilti cukrų. Virti ant mažos ugnies vis pamaišant apie pusvalandį.
- Drėgmei išgaravus, įspausti citrinų sultis, suberti pektiną ir gerai išmaišius pakaitinti dar apie 5 min.
- Lietinius blynus patepti figų džemu ir patiekti.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisių džemais ar įdarais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 90gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 2.5gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 45gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg